Inici > Centre de recursos > Documentació sobre voluntariat i implicació ciutadana en la custòdia del territori

Documentació sobre voluntariat i implicació ciutadana en la custòdia del territori

En aquest apartat podreu trobar documentació i recursos per a la gestió del voluntariat i la dinamització de la implicació ciutadana en la conservació.

Documents de la Xarxa de Custòdia del Territori
 
Aquesta guia ofereix recomanacions i consells pràctics per dissenyar, promocionar, comercialitzar i  executar productes d’ecoturisme genuïns i capaços d’atraure i fidelitzar turistes. A la vegada, vol ser una eina de suport per als tècnics de les entitats de custòdia del territori que participen en el projecte de la xct destinat a crear i comercialitzar un conjunt de propostes ecoturístiques arreu de Catalunya. A més dóna pautes als tècnics de les entitats de custòdia –i a altres professionals de l’ecoturisme– per plantejar propostes ecoturístiques amb professionalitat i que es converteixin en una experiència memorable.
La implicació ciutadana és el gran repte de les entitats de custòdia del territori i en general de conservació de la natura, que fa molts anys que es pregunten perquè costa tant implicar la ciutadania en aquests àmbits. I sobretot tenint en compte que en altres indrets del món, tenen desenes, centenars i fins i tot milers de membres.Aquest pla és un document estratègic que pretén millorar la implicació ciutadana en la custòdia del territori.


Viulaterra.cat

La Xarxa de Custòdia del Territori promou el portal web Viulaterra.cat que pretén donar a conèixer els projectes de custòdia del territori que impulsen les entitats. La web consta de diverses seccions, entre les quals destaca l’apartat de Notícies, en què es va informant de les novetats dels projectes de custòdia, i l’Agenda, en què s’anuncien activitats diverses organitzades per les entitats, com ara tallers, sortides guiades, etc. A través de l’agenda d’aquesta web s’anuncien les jornades de voluntariat que organitzen les entitats i es convida a tothom qui ho vulgui a participar-hi.

Si teniu ganes d’implicar-vos en alguna d’aquestes jornades de voluntariat, feu un cop d’ull a l’agenda de la web i  apunteu-vos a les jornades que més us interessin!
Altres recursos

També podeu trobar molts més recursos sobre la participació ciutadana i el voluntariat a les pàgines webs de les següents organitzacions: