La Xarxa Custòdia del Terriori

Qui forma part de la xct?

Hi ha un gran nombre d'organitzacions i persones físiques membres de la xct que contribueixen activament a impulsar la custòdia del territori. Entre els seus membres hi ha administracions públiques, fundacions, associacions, universitats, centres de recerca, empreses, etc. Una part dels membres actuen com a entitat de custòdia del territori, mentre que altres hi contribueixen de manera diferent. Consulteu aquí la llista d’organitzacions membres de la xct.

La xct assoleix acords de custòdia amb propietaris?

La xct no és una entitat de custòdia del territori i per tant no assoleix acords de custòdia amb propietaris de terrenys. La xct promou l’ús de la custòdia del territori i amb aquesta finalitat dóna serveis i suport a la tasca de les entitats de custòdia, fa difusió tècnica i ciutadana de la custòdia, i treballa amb les institucions i agents implicats per desenvolupar-ne l’ús. Qui assoleix acords de custòdia són les entitats de custòdia que formen part de la xct.

La xct denuncia agressions al medi?

No. Valorem molt la tasca de denúncia i reivindicació que fan les entitats ecologistes i de defensa del territori, però no intervenim en casos que impliquin denúncia. En tot cas, aportem les eines de la custòdia del territori per si són d'utilitat en processos de negociació per resoldre les agressions que pugui patir el territori. La tasca de la xct es centra en la difusió i promoció de l'ús dels acords de custòdia com a mecanisme positiu per conservar els valors naturals, culturals i del paisatge del territori.