Inici > projetes xtc > extratègies de reforçament de la xtc

Programa Empreses d'acord amb la terra


El programa Empreses d’acord amb la terra de la xct té com objectiu promoure la col·laboració activa i voluntària d’empreses i institucions en iniciatives de Custòdia del Territori, per mitjà de la seva Responsabilitat Social Empresarial (RSE).
 

Programa premiat amb el Premi Corresponsables en la categoria d'entitats no lucratives 2010
Llegir notícia

Hi ha diverses maneres de convertir-se en Empresa d'acord amb la terra:


                                         
Membre patrocinador de la xct  

                                                               

Contribuint a fer realitat la tasca diària d'una entitat que treballa en xarxa en benefici de la societat i la natura. Com fer-se membre?
 

Dossier de Projectes
de Custòdia (DPC) de la xct
El DPC (www.dpcxct.org) permet participar en un ampli ventall de projectes de conservació responsable dels valors naturals, culturals i paisatgístics del territori: patrimoni històric, espècies amenaçades, valor paisatgístic, espais agraris, millora d'espais fluvials, custòdia marina, etc. La col·laboració de les empreses pot ser econòmica, material o en recursos humans.
  Reserves Naturals d'Empresa Participació directa i activa en la protecció i el manteniment de la diversitat biològica i del paisatge, i amb l’assessorament de la xct.
  Voluntariat corporatiu Organitzant actuacions de voluntariat corporatiu en indrets en custòdia.
 
Mercat de Custòdia
Productes elaborats en finques on s'hi desenvolupa un acord de custòdia i, per tant, on hi ha una gestió de conservació del territori. També inclou serveis de lleure o aprenentatge.
 

Assessorament
Oferint assessorament i suport empresarial en àmbits com la gestió, el màrqueting, la comunicació i el finançament a les entitats de custòdia.
 

Participació ciutadana en la Custòdia del Territori
Promovent la participació ciutadana en la Custòdia del Territori, per exemple, promoure des de l'empresa que els seus clients hi participin arrodonint les factures, com pot ser la de la llum o el gas.

Preservació d'un bosc madur gironí
Selvans, Programa de protecció i conservació de boscos vells i singulars, 2,5 hectàrees x 25 anys x 2.500€ = un bosc madur gironí preservat. La vostra empresa pot ajudar a la biodiversitat i adquirir els drets de tala d’un bosc madur per a 25 anys.

43 reserves en boscos d’alzina, auró, avet, faig, freixe, pi blanc, pi negre, roure i pi roig amb un total de 500 hectàrees a els comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Ripollès i la Selva.


Col·laborar amb la xct, és col·laborar amb una entitat ètica, transparent i socialment responsable


La xct és una associació Declarada d'Utilitat Pública (ordre INT/3558/2006 del 26 d'octubre), i això representa un estalvi fiscal per a les empreses que hi col·laboren
La xct ha estat avaluada per la Fundación Lealtad, i forma part de la "Guia de la Transparència i les Bones Pràctiques de les ONG"
  La xct forma part del Programa Internacional “1% per el planeta”
  La xct està adherida a la iniciativa “Compta Enrere 2010”
 
  Compte amb el suport d’ Ashoka Suport Network (ASN)
  La xct disposa d'un Codi Ètic, que serveix de referent i de pauta de funcionament per a l'entitat (aprovat per l'Assemblea de Membres de la xct, abril 2006)


Exemples d'empreses d'acord amb la terra


                                      
Levi Strauss celebra anualment el Dia de la Comunitat, una iniciativa internacional que té per objectiu involucrar als empleats de l’empresa en els projectes socials i ambientals. Durant un dia els empleats de les seves botigues a Catalunya prioritzen la difusió de la custòdia i de la tasca de la xct a la venta de roba i complements de la marca.
Els 70 empleats de les oficines de Levi Strauss a Catalunya participen en diverses activitats de voluntariat corporatiu en un espai en custòdia (Espai d’Interès Natural de Gallecs, Barcelona). Col·laboren en el manteniment i la recuperació d’alguns dels espais d’aquest parc.
 
                                                                                                                                     
            
L’empresa Cruma i la xct han custodiat 100 m2 de la roureda de la Rovira (Camprodon) per cada assistent a l’acte conmemoratiu dels 10 anys de la Declaració de Montesquiu de la Custòdia del Territori a Catalunya.  
Altres empreses d'acord amb la terra  Si vols ser una Empresa d'Acord amb la Terra contacta amb Sandra Carrera - scarrera@custodiaterritori.org