Titols i resum a tot arreu

Al Vendrell s’estan iniciant diferents projectes de custodia municipal. En aquesta sortida ens aproparem a ells per conèixer-los i entendre quines accions està duent a terme l’Ajuntament a fi de que esdevinguin espais de custodia.

Per un costat hi ha les Madrigueres, un espai litoral d’unes 30 hectàrees, que forma part de l’inventari de zones humides de Catalunya i que a més és l’únic espai del litoral del Baix Penedès que ha quedat sense urbanitzar gràcies a l’esforç de molta gent, entre ells, del GEVEN. L’ajuntament del Vendrell és el propietari d’aquest espai i, a més, hi ha un pla especial aprovat que regula el seu desenvolupament per assolir la seva renaturalització. Per assolir la renaturalització de l’espai s’està treballant en un acord a 3 bandes entre l’ajuntament, el GEVEN i Paisatges Vius.

Un altre espai d’interès és la zona anomenada del fondo del Mata, un espai de bosc de pi blanc, amb llentiscle i del qual també n’és propietari l’ajuntament. En aquest espai hi ha ubicada una àrea recreativa en l’espai que abans ocupava un abocador municipal clausurat. En aquest cas caldria implicar-hi a la resta de propietaris forestals que hi ha adjacents a la propietat de l’ajuntament i, potser, implicar a l’Agrupació de Defensa Forestal.

Finalment, a cavall entre aquests dos espais s’està iniciant un projecte de custòdia agrària i de camins històrics de la mà de la Comissió de Patrimoni Cultural del Vendrell de l'Institut d'Estudis Penedesencs.

INSCRIPCIONS
La sortida és gratuïta. Per participar-hi és necessari que envieu un mail a municipis@custodiaterritori.org tot especificant el vostre nom, cognoms, número de telèfon,
entitat a la que pertanyeu (si escau) i si us voleu quedar a dinar al Vendrell. També podeu contactar amb la XCT al 93 886 61 35 (pregunteu per l’Anna).

PROGRAMA
11:30 h. Explicació de l’experiència del Vendrell.

12:00 h. Visita dels espais de custòdia del Vendrell en el que es té previst dur a terme estratègies de custodia: 

Madrigueres
Camins històrics i custòdia agrària
Fondo del Mata, espai forestal renaturalitzat sobre un antic abocador

14:30 h. Dinar d’aprofitament contra el malbaratament alimentari. Dinar organitzat per la Fundació Santa Teresa. Lloc: Restaurant de l’Escola de Turisme del Baix Penedès. (Opcional, a càrrec de cada participant. Preu: 6€)

Per a més informació consulteu el programa en PDF.
 

Data: 20/10/2016
Hora: 11 : 30
Localització: El Vendrell
Contacte: Grup de Treball de Custòdia Municipal
Telèfon: 93 886 61 35
Cost: Gratuït. Cal inscripció prèvia

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva