Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Comença a caminar el GTCA

Dimecres 3 Febrer 2010 - 09:04

La coordinació recau en l'associació Rurbans

El passat 17 de desembre es va realitzar al Consorci del Far de Barcelona, la primera reunió del Grup de Treball de Custòdia Agrària (GTCA) sent un èxit de participació amb 25 persones assistents.

Durant el matí, les associacions del grup impulsor: GOB Menorca, Ecomuseu Vernissa Viu, Consorci del Lluçanès i Rurbans, s’havien reunit també per intentar establir les bases i començar a encaminar el futur del grup, decidint que Rurbans assumirà la seva coordinació.

Tot i que la idea de la creació d’aquest grup ja fa anys que s’havia plantejat en diferents ocasions, en la VI Trobada de la XCT a Santa Eulàlia de Puig-oriol, es va fer evident que donada la quantitat d’entitats que treballen en l’espai agrari, el creixent nombre d’acords de custòdia agrària signats i l’evident tasca de gestió del territori que desenvolupa aquesta activitat, s’agafa de nou embranzida per a la seva creació.

A la reunió de la tarda on van assistir 20 entitats (tot i que cal destacar que la llista d’interessats arriba a les 40), Jordi Pietx, director de la xct, va fer una breu introducció sobre els diferents grups de treball i el grup impulsor va fer una presentació on es va exposar que la filosofia i missió del grup. D’aquesta manera el grup neix amb la voluntat de compatibilitzar la viabilitat econòmica i social de la pagesia amb la conservació dels valors naturals, sent una plataforma de treball i intercanvi d’experiències en custòdia agrària. Seguidament es va explicar l’estructura del grup mitjançant comissions i es van formar 4 grups de treball/discussió per tal d’elaborar una llista amb les línies prioritàries de treball a tractar pel GTCA. Després de fer la posada en comú de tots els punts, es va decidir donar un temps de reflexió perquè cada entitat decideixi quina vol ser la seva implicació en el si del grup.

La valoració del grup impulsor per la bona acollida del GTCA és molt positiva i esperem que la il•lusió i l’empenta per fer-lo començar caminar, sigui una realitat aquest nou any.


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies