Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El GNO construeix murs de pedra seca a Osona per potenciar la biodiversitat agrària en finques en custòdia

Dimecres 2 Juny 2010 - 13:54


El Grup de Naturalistes d'Osona, en el marc el projecte Agrofauna en Custòdia finançat per l'Obra Social de La Caixa i el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge, realitza actuacions per incrementar la biodiversitat agrària en les finques amb acords de custòdia. Una de les actuacions que duu a terme és la construcció de murs de pedra en sec.

Aquestes estructures lineals, repartides enmig de la matriu agroforestal, serveixen de refugi i potencia l'establiment d'una flora i una fauna força diversa. En aquest cas, per aprofitar encara més aquesta qualitat, als murs construïts s'hi creen orificis i cavitats específiques per a la reproducció d'ocells de mida mitjana com ara el mussol comú, la gralla, la puput o la xixella.

La primera actuació realitzada ha estat a la finca de Niubó (Manlleu), on s'ha construït un escocell al voltant d'un arbre per tal de protegir les seves arrels, que havien quedat exposades a causa del pas continuat del ramat d'ovelles de la finca.

Cal destacar que aquest mur (construït per l'empresa La Feixa, especialitzada en bionstrucció) està fet amb pedra de la pròpia finca, és a dir, margues de la Plana de Vic. Aquest material és fràgil i trencadís quan entra en contacte amb els agents atmosfèrics i per això caldrà fer-ne un seguiment per valorar la seva durabilitat en forma de mur.

Text i imatge > Guillem Mas del Grup de Naturalistes d'Osona.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies