Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Voluntaris de recerca per la Biodiversitat: primeres reflexions

Dimecres 2 Juny 2010 - 15:54

La xct va aportar-hi una comunicació sobre el voluntariat ambiental en la custòdia del territori i amb reflexions sobre el paper del voluntariat en les entitats de custòdia i la relació cap al món de la recerca.

El 13 de maig passat va tenir lloc, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, la jornada El valor dels projectes de voluntariat en el coneixement i la gestió de la biodiversitat, organitzada conjuntament pel mateix museu i la Institució Catalana d’Història Natural.

L’objectiu de la jornada era reflexionar sobre com els ciutadans poden integrar-se en projectes de recerca sobre biodiversitat i així contribuir a la millora del coneixement i la conservació dels diferents components del medi natural i quins protocols s’han de seguir per tal que les dades que es generin tinguin validesa científica i siguin aplicables.

La jornada es va desenvolupar al voltant de quatres grans qüestions: per què els voluntaris?; com es crea i es manté el vincle amb els voluntaris?; quin ús en fan els professionals científics de les dades obtingudes?; com incideixen els resultats d’aquests projectes en les administracions públiques?

La xct va portar a terme una de les comunicacions en el marc de la jornada, amb referencies a l'eina Voluntariat ambiental en la custòdia del territori i amb reflexions sobre el paper del voluntariat en les entitats de custòdia i la relació cap al món de la recerca.

Podeu descarregar-vos el document de conclusions de la jornada i al web del Museu de Ciències Naturals, properament podreu consultar-hi totes les aportacions recollides en la mateixa.

Imatge > Jornada de voluntariat a les Closes de la Fomollera, amb un acord de custòdia de Nereo. Guillem Mas.

Més, sobre...: Voluntaris , biodiversitat , recerca
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies