Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La custòdia entra en joc!

Dimecres 21 Octubre 2009 - 13:46

Presentació del taller sobre custòdia del territori


El passat divendres 16 d’octubre es va fer la presentació davant dels mitjans del taller “La custòdia entra en joc!”, una iniciativa de la Fundació Emys i la Xarxa de Custòdia del Territori amb l’objectiu de difondre la custòdia entre el públic més jove, introduir-lo en el món de la gestió del territori i, apropar-lo a la custòdia mitjançant un joc de rol.

La presentació va incloure la realització del taller amb 38 alumnes de l’ECAF de Santa Coloma. També es va fer una roda de premsa en què hi van intervenir la coordinadora de Fundació Emys, Raquel Maspoch, i el director de l’ECAF de Santa Coloma, Enric Campí.

Durant la roda es va explicar el funcionament del taller, pensat per fer amb joves d’entre 12 i 25 anys. També es va presentar la campanya de difusió i promoció que es farà durant l’any 2010 arreu de Catalunya i es va explicar que, gràcies al suport de la Diputació de Girona i del Departament de Medi Ambient i Habitatge, els 5 primers tallers de centres de la província de Girona seran gratuïts.

Maspoch va explicar que el taller potencia la implicació dels adolescents en l’ordenació del territori i el seu impacte ambiental d’una manera participativa i divertida. Alhora, difon eines de gestió territorial basades en la negociació i la participació ciutadana, com és el cas de la custòdia del territori. A més, té un caràcter interdisciplinari i aprofundeix tant en competències transversal com en específiques, per la qual cosa és una eina educativa molt aconsellable per als centres escolars.

Per la seva banda, Campi va emfasitzar el paper clau que les Escoles Verdes tenen en la difusió de la custòdia del territori. També va explicar que l’ECAF de Santa Coloma de Farners està a punt de signar un acord de custòdia amb la Fundació Emys per protegir un espai humit de l’escola.

QUÈ ÉS LA CUSTÒDIA DEL TERRITORI

La “custòdia del territori” és un conjunt d’iniciatives voluntàries de gestió i conservació basades en la responsabilitat dels propietaris d’espais naturals. Amb la custòdia, els propietaris arriben a un acord (acord de custòdia), de forma voluntària, amb una entitat sense afany de lucre (entitat de custòdia) per conservar-ne els seus valors naturals, culturals i paisatgístics.

El taller és possible gràcies al suport de la Diputació de Girona, el Departament de Medi Ambient i Habitatge, el Departament de Treball i el Fons Social Europeu. Aquest projecte està subvencionat pel programa de Projectes Innovadors d’acord amb l’Ordre TRE/337/2008 i està patrocinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Img1.jpg
• Enric Campí i Raquel Maspoch durant la roda de premsa @ Fundació Emys, 2009
Img4.jpg • Alumnes debatent els possibles acords de custòdia @ Fundació Emys, 2009

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies