Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Xarxa de Custòdia del Territori proposa millores a la llei de biodiversitat i patrimoni natural de Catalunya

Dijous 27 Maig 2010 - 14:14

* La xct ha presentat 27 al•legacions en 8 apartats de la proposta de llei, configurant una al•legació àmplia i en aspectes diversos.

* La xct valora positivament que el Govern porti endavant la llei però fa èmfasi en que arriba molt tard i no serà possible que s’aprovi en aquesta legislatura. Per altra banda la curta durada d’aquesta exposició pública, 15 dies, no facilita la participació i la negociació amb els agents socials
La Xarxa de Custòdia del Territori (xct) ha presentat aquest dimecres les al·legacions a l’Avantprojecte de Llei de la Biodiversitat i el Patrimoni Natural, que el Govern ha posat a exposició pública durant els darrers 15 dies. La xct ha presentat 27 al•legacions en 8 apartats de la proposta de llei, configurant una al•legació àmplia i en aspectes diversos.

Des de la xct es vol destacar l’al•legació per aconseguir un model de major seguretat jurídica dels acords de custòdia del territori, i per això concreta diferents fórmules de contracte a utilitzar, també proposa acords de custòdia amb major durada, i insisteix en la qualitat del treball de les entitats de custòdia del territori. Una major participació en la custòdia a càrrec d’entitats, propietaris, ens locals i altres administracions també es contempla en les al•legacions, per reforçar la importància social d’aquest model de conservació participada.

Tanmateix és molt important la proposta de fiscalitat favorable per a la custòdia, incidint en impostos importants com l’IRPF i l’Impost de Successions i Donacions, i de mecanismes innovadors per al finançament de la conservació de la biodiversitat, tals com les subhastes o els bancs de biodiversitat en dos nous articles que la xct proposa per a la llei.

La xct valora positivament que el Govern porti endavant la llei però fa èmfasi en que arriba molt tard i no serà possible que s’aprovi en aquesta legislatura. Per altra banda la curta durada d’aquesta exposició pública, 15 dies, no facilita la participació i la negociació amb els agents socials.

Amb tot, la xct espera que l’exposició pública de l’avantprojecte de llei hagi estat un pas important cap a la pròxima aprovació d’aquesta llei tant necessària per al país i el seu patrimoni natural.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies