Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Signatura del conveni entre ADRI-NOC i la XCT, en el marc del projecte de cooperació gestió sostenible rural. Implantació de la RSE a les empreses i entitats dels Territoris Leader

Dilluns 26 Juliol 2010 - 17:34

Olot, 27 de juliol de 2010. El president del grup d’Acció Local ADRI-NOC, Joan Espona, entitat coordinadora del projecte de cooperació “Gestió Sostenible Rural”, i el director de la Xarxa de Custòdia del Territori, Jordi Pietx signaran aquest proper dimarts dia 27 de juliol un conveni de col·laboració, en el marc d’aquest programa d’implantació de la Responsabilitat Social Empresarial a les empreses i entitats de 18 territoris Leader de Catalunya, Balears i Aragó.
L’objectiu del conveni, que se signarà a les 11 del matí a la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa, és establir un marc de col·laboració que permeti avançar en la consecució dels objectius comuns d’ambdues entitats, centrats en la preservació i desenvolupament dels territoris en els quals actuen.

D’acord amb el conveni, ADRI-NOC, en nom dels grups participants en el projecte “Gestió Sostenible Rural”, es compromet a fomentar la signatura d’acords de custòdia del territori en aquelles empreses beneficiàries d’ajuts Leader susceptibles de preservar recursos naturals o patrimonials en finques de la seva propietat. En aquest sentit, els Grups d’Acció Local tindran en compte aquesta possibilitat en la definició dels plans de millora de RSE que proposin a les empreses o entitats beneficiàries d’ajuts, en el marc del seu compromís de conservació i preservació de l’entorn.

La Xarxa de Custòdia del Territori, per la seva banda, es compromet a facilitar als tècnics RSE dels Grups d’Acció Local suport tècnic en relació a la custòdia del territori i de caràcter ambiental per a la seva tasca d’implantació de polítiques sostenibles a les organitzacions beneficiàries d’ajuts Leader, així com a fomentar intercanvis d’experiències entre les entitats de custòdia del territori, els propietaris signataris d’acords de preservació i les empreses Leader.

GESTIÓ SOSTENIBLE RURAL és un projecte d’implantació de polítiques de RSE a les empreses i entitats beneficiàries d’ajuts Leader que té com a objectiu fomentar una nova cultura empresarial en les organitzacions del medi rural que garanteixi el seu creixement sostenible i el del territori on s’ubiquen. Està finançat en el marc dels projectes de cooperació interterritorial del Programa de la Red Rural nacional del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) i compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural que ha integrat, en les línies estratègiques del PDR 2007-2013, l’impuls de la Responsabilitat Social Empresarial.

La XARXA DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI (XCT) és una organització sense ànim de lucre que té com a missió impulsar la custòdia del territori a Catalunya i a les Illes Balears com a estratègia de conservació i gestió responsable del territori i de la seva biodiversitat, i, amb aquest objectiu, estableix aliances amb entitats de custòdia, institucions, empreses i persones. La XCT està integrada per 161 organitzacions de Catalunya i Balears, de les quals 68 són entitats públiques i privades sense afany de lucre que participen activament en la conservació.

Dia: Dimarts, 27 de juliol de 2010
Lloc: Consell Comarcal de la Garrotxa
Avinguda Onze de Setembre, 22
Hora: 11.00 h Signatura del conveni del projecte de cooperació

Més informació:

Susanna Alsina/Mireia Sevillano
Gestió Sostenible Rural
Tel 972 27 16 00

Jofre Rodrigo
Xarxa de Custòdia del Territori
Tel 93 886 61 35

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies