Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct* conclou la seva VI Reunió convidant a la societat a cuidar la terra a través de la custòdia i demana una millora del marc legal per fer-ho possible

Dimecres 28 Octubre 2009 - 12:25

Durant la VI Reunió de la xct celebrada a Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçanès) del 22 al 24 d’octubre, els 150 participants, representants de 90 organitzacions dels Països Catalans i d’altres indrets, han pogut descobrir, reflexionar i debatre sobre la implicació de la societat, els propietaris i els ajuntaments en la custòdia, sobre la millora del seu marc legal, i també sobre l’impuls de la custòdia agrària, fluvial i marina, tot per a consolidar la custòdia del territori al nostre país.
A les conclusions de la Reunió, el col•lectiu de la custòdia del territori convida a la societat a cuidar la terra a través de la custòdia pel fet que és una fórmula eficient de gestionar la conservació i perquè veu fonamental que existeixi un acord voluntari entre els implicats ja que la conservació del nostre patrimoni és cosa de tots. En aquest sentit es proposa que els ajuntaments, com a administració més propera als ciutadans, siguin un punt de trobada i de suport per a les iniciatives de custòdia del territori i per al sector de propietaris privats.

Els involucrats en custòdia també demanen que s’aprovi la nova llei de biodiversitat i patrimoni natural de Catalunya i que el nou marc legal prevegi ajuts a les finques en custòdia a través d'inversions per part de l'administració, i reclamen beneficis fiscals i un registre d'acords per poder regular les exempcions i/o desgravacions dels trams autonòmics de l'IRPF i d’altres impostos.

També ha destacat la custòdia agrària ja que no només suposa beneficis ambientals a la propietat, sinó que també dóna suport tècnic i econòmic al pagès i al propietari, que pot mantenir l’essència i la viabilitat de la seva explotació. En aquest sentit, el mercat de custòdia** és una oportunitat que cal seguir desenvolupant.

Més informació a:
VI Reunió de la xct > http://vireunio.custodiaterritori.org/ (ap. premsa amb conclusions complertes -properament-: 9)
* xct > http://www.custodiaterritori.org
** Mercat de custòdia > http://www.xct.cat/ca/iniciatives/mercat.html

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies