Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Celebració dels 10 anys de la Declaració de Montesquiu de la Custòdia del Territori a Catalunya

Dimarts 16 Novembre 2010 - 17:50

L'Obra Social de CatalunyaCaixa i la Xarxa de Custòdia del Territori organitzem l'acte de Montesquiu+10, un acte que celebrarà els 10 anys de custòdia del territori a Catalunya.
L’acte comptarà amb la presència de del H. Sr. Francesc Baltasar, conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, l’Im. Sr. Josep Mayol, diputat president de l’Àrea Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, l’Ima. Sra. Imma Mayol, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona i la Sra. Marta Lacambra, directora de l’Obra Social de CatalunyaCaixa entre d’altres.

Per commemorar l’acte es conservarà el bosc madur de la Rovira (Camprodon, Girona) mitjançant un acord de custòdia de 25 anys de durada gestionat a través del Programa de Reserves Forestals de la Diputació de Girona.
El passat 11 de novembre va fer 10 anys que al Castell de Montesquiu es va firmar la Declaració de Montesquiu de la Custòdia del Territori a Catalunya. Aquesta declaració marca l’inici de la custòdia del territori a Catalunya.
Per celebrar els 10 anys de Custòdia del Territori a Catalunya, l'Obra Social de CatalunyaCaixa i la Xarxa de Custòdia del Territori organitzen l'acte Montesquiu+10 que tindrà lloc a la Pedrera de CatalunyaCaixa el 18 de novembre a partir de les 6 de la tarda. L'acte podrà seguir-se en directe via internet des del web de la xct, a TV xct (www.xct.cat/ca/iniciatives/tvxct.html)

L’acte comptarà amb varis representants polítics i d’entitats implicats amb la custòdia del territori. Cal destacar la presència del Honorable Sr. Francesc Baltasar, conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, l’Ilustríssim Sr. Josep Mayol, diputat president de l’Àrea Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, l’Ilustrísima Sra. Imma Mayol, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona i la Sra. Marta Lacambra, directora de l’Obra Social de CatalunyaCaixa entre d’altres.

Durant l’acte es farà balanç de la feina feta fins el moment, es donarà a conèixer l’estat de la custòdia del territori a nivell estatal i al món i es plantejaran els nous reptes i compromisos per a continuar enfortint la custòdia del territori.
L’empresa Cruma i la xarxa de custòdia del territori, com a record de l’acte, conservaran el bosc madur de la Rovira (Camprodon, Girona) mitjançant un acord de custòdia de 25 anys de durada gestionat a través del Programa de Reserves Forestals de la Diputació de Girona.

La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics.
Conservar els nombrosos serveis i beneficis que ens aporten els espais naturals, mantenir els paisatges que ens identifiquen i dels que tant en gaudim, i aturar la pèrdua d’espècies animals i vegetals són reptes que està afrontant la humanitat des de ja fa dècades i que s’han traduït en diversos acords internacionals i lleis nacionals.
Més informació a www.xct.cat/ca/iniciatives/montesquiu10.html
Preguem ens confirmeu assistència o publicació de l’acte als vostres mitjans.

16 de novembre de 2010
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies