Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La situació econòmica i financera de les entitats de custòdia en temps de crisi a debat

Dimecres 12 Gener 2011 - 18:31

La jornada va identificar dos elements claus: la reducció de recursos provinents del sector públic i la necessitat d'implicar al donant privat
“Una mica més de persistència, una mica més d’esforç i allò que semblava un fracàs sense esperança esdevindrà un èxit gloriós”
Elbert Hubbard

Davant la constatació que les entitats de custòdia no escapen de l'impacte negatiu de l'actual context econòmic i financer, el passat 2 de desembre la xct va celebrar una jornada per debatre sobre la situació econòmica i financera de les entitats de custòdia en temps de crisi.

Amb un format obert i distès, i amb la participació de tots els assistents, es va iniciar la jornada amb un repàs sobre l'actual escenari i els factors de risc davant la crisi, per després entrar en un doble debat sobre els recursos i el finançament, i la tresoreria i la liquiditat a les entitats de custòdia.

En un debat força enriquidor es va incidir en dos elements claus. Es va identificar com a principal problema per al finançament actual de les entitats de custòdia la reducció de recursos provinents de fons públics; i es va insistir en la necessitat de mirar més enllà de les subvencions i els ajuts públics com a principal font d'ingressos i d'oferir una nova mirada cap al donant privat, aprofitant les pròpies eines del fundraising (captació de fons).

La jornada va finalitzar amb un seguit de propostes per pal·liar la crisi. D'una banda, es van plantejar accions que poden emprendre les pròpies entitats per fer front a la situació actual, i per altra banda, algunes accions que la xct està duent a terme.

Us podeu descarregar el document de presentació de la jornada aquí. I també el quadern "La crisi i el tercer sector: una oportunitat per la transformació social" de l'Observatori del Tercer Sector" que va inspirar part de les idees presentades durant la jornada.  I per qualsevol comentari o informació sobre aquest tema podeu contactar amb Sandra Carrera a scarrera@custodiaterritori.org

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies