Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

WEB DEL MES: Any Europeu del Voluntariat

Dijous 3 Març 2011 - 18:45


Entre d'altres, aquest any vol augmentar la consciència del valor i la importància del voluntariat.
Aquest 2011 és l'Any Europeu del Voluntariat i per fer-ne difusió i assolir els objectius que s'han establert s'ha creat una web: http://europa.eu/volunteering/. A la web trobareu, entre d'altres, una agenda amb activitats organitzades arreu d'europa i un apartat on qualsevol persona pot escriure la seva experiència com a voluntari.

La iniciativa sorgeix de la Unió Europea. L’Any Europeu del Voluntariat s’ha fixat, entre d’altres, els objectius de promoure el voluntariat com a part del foment de participació cívica; impulsar i millorar la qualitat de les organitzacions de voluntariat; recompensar i donar reconeixement a les activitats voluntàries; i augmentar la consciència del valor i la importància del voluntariat.

Més de 100 milions d’europeus estan compromesos amb activitats de voluntariat i experiències solidàries per millorar la societat. Europa compta també amb diverses idees, models i tradicions pel que fa al voluntariat. Catalunya compta amb més de 15.000 associacions actives, 2.500 fundacions i més de 600.000 persones voluntàries.

Si teniu ganes de fer voluntariat et recomanem la web www.voluntariat.org on hi trobareu tota la informació que necessites saber.
 
La xct també promou el voluntariat en la custòdia del territori que les seves entitats membres organitzen. Les diferents opcions de voluntariat les podeu conèixer a través de l'apartat Col·labora en un projecte del web viulaterra.cat. Allà hi trobareu accions puntuals en les que podeu participar,  projectes ambientals que regularment necessiten persones i un llistat d'entitats de les que us podeu fer socis.

Aprofitem per recordar-vos que a través del Facebook i Twitter del viulaterra també us mantindrem informats de les propostes de voluntariat.Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies