Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Consorci de l'Alta Garrotxa presenta 10 nous acords de custòdia

Dilluns 4 Abril 2011 - 11:12

Els 10 acords s'emmarquen dins del Projecte de Recuperació d'Espais Oberts
Imatge Propietaris Alta Garrotxa

Aquest mes de març Jordi Pietx, director de la xct, va visitar la finca de Bestrecà al terme d'Oix, dins l'àmbit de l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa. El Consorci de l'Alta Garrotxa, es membre de la xct des dels seus inicis i ha estudiat la viabilitat de la custòdia del territori dins les seves eines de gestió de l'espai (vegeu la comunicació a la IV Reunió de la xct).  Durant el 2009 el Consorci va començar a utilitzar de manera àmplia els acords de custòdia del territori, concretament en el marc del seu projecte de Recuperació d'Espais Oberts, que té per objectiu recuperar hàbitats oberts de pastura a l'interior de l'Alta Garrotxa que en els darrers decenis havien quedat envaïdes pel bosc. En col·laboració amb els propietaris d'aquests indrets es persegueix mantenir aquests espais de pastura com a hàbitats favorables a la presència de diferents espècies de flora i fauna i com a font d'alimentació i estada per als ramats de vaques ja existents a les explotacions, sense incrementar-ne el nombre de caps ni la càrrega ramadera. En total s'han establert acords amb propietaris de 10 finques i s'ha intervingut en unes 60 hectàrees. El projecte ha obtingut finançament en el marc del conveni d'espais naturals entre l'Obra Social La Caixa i la Diputació de Girona.

Aquí podeu veure un vídeo de la visita (aneu al minut 2.30). En el mateix canal de vídeo podeu consultar les actuacions realitzades en diferents finques que formen part del projecte d'espais oberts. El Consorci ve utilitzant en els darrers temps el registre en vídeo com a sistema de presentació i justificació de projectes, una iniciativa molt interessant que esperem donar a conèixer de manera més àmplia al si de la xct.

(Foto: Consorci de l'Alta Garrotxa)

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies