Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct s'adhereix al Manifest per la Corresponsabilitat

Dimarts 5 Abril 2011 - 13:54

L'adhesió al Manifest és un compromís cap a la Responsabilitat Social Compartida
La xct va rebre el passat 29 de març, en el marc de les XXI Jornades Corresponsables, el diploma d'organització adherida al Manifest per la Corresponsabilitat: cap a una Responsabilitat Social Compartida.

El document, promogut per la Fundación Corresponsables, té com a objectiu la divulgació de la 'Corresponsabilitat' en el conjunt d ela societat i de les organitzacions. I l'entrega del diploma va anar a càrrec de Xavier López, director general d'Economia Social, Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya; Thomas Dodd, responsable de RSE de la Direcció General d'Empresa de la Comissió Europea (CE); Marcos González, president de la Fundació Corresponsables i director general de MediaResponsable; i Fernando Morón, director de la Fundación Corresponsables .

Amb la signatura d'aquest manifest ciutadans i organitzacions reconeixem que ens trobem en un canvi d'època en el que el desenvolupament d'una nova cultura de Responsabilitat Social Compartida, de Corresponsabilitat, resulta clau. Representa una decidida voluntat de:

* 1. Compartir i contribuir a la idea de que la construcció d'un món més just, sostenible i solidari és possible;

* 2. Exercir la corresponsabilidad amb el nostre entorn, comprometent-nos amb el seu desenvolupament, impulsant l'equitat social, la no discriminació per gènere, religió, raça o cultura, el respecte al medi ambient i defensant els drets humans i el diàleg i debat permanent, demostrant que actuar és la millor manera de contribuir al progrés de la societat;

* 3. Reconèixer la necessària corresponsabilitat de tot tipus d'organitzacions i col·lectius, com a grans empreses, pimes, administracions públiques, mitjans de comunicació, ONG, organismes nacionals i internacionals, ciutadans, consumidors, etc;

* 4. Apropar la Responsabilitat Social a la societat, als ciutadans, a les generacions presents i futures, a través de la formació i la sensibilització, per tal  que tots actuem responsablement en els nostres comportaments diaris;

* 5. Fomentar i difondre la cultura de la Corresponsabilitat i estendre-la en el nostre entorn, entre tot tipus d'organitzacions, col·lectius i ciutadans.
 
Fins el moment, han sigant el manifest 650 entitats i particulars. Si vosaltres també voleu sumar-vos a la Corresponsabilitat us podeu adherir al manifest aquÍ.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies