Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Un any més, el tercer sector ambiental català és el gran oblidat a la casella del 0.7% de l’IRPF destinada a fins d’interès social

Dimecres 4 Maig 2011 - 13:48

El tercer sector ambiental català exclòs, des de l’any 2008, de la casella del 0.7% de la declaració de la renda destinada a finalitats socials i ambientals
L’any 2008, vint anys més tard que les entitats socials, el tercer sector ambiental va aconseguir veure’s reconegut com a beneficiari de part dels fons obtinguts a través de la recaptació de la casella del 0.7% de l’IRPF a partir del Reial Decret 599/2007. Des de llavors, i per tercer any consecutiu, les successives convocatòries d’ajuts ambientals als fons del 0.7% d’IRPF a càrrec del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, exclouen les entitats que no estan acreditades com a mínim en 5 comunitats, 5 ciutats autònomes o al protectorat del Ministeri de Medi Ambient. Per tant, les entitats ambientals catalanes n’han quedat excloses abans de veure-se’n beneficiades.

Des de llavors, la xct treballa per tal que el tercer sector ambiental pugui accedir als fons socials de l’IRPF. Per això manté obert el diàleg amb els governs espanyol i català, amb els representants catalans al Congrés dels diputats i amb la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. L'Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya és un projecte conjunt de les agrupacions i entitats ambientals catalanes en procés de gestació, des del qual la xct espera que s'amplifiqui la pressió per resoldre aquesta injustícia que afecta a l'aplicació d'aquests fons.

Ara s’inicia la campanya de declaració de l’IRPF de 2010, i la xct s’afegeix a la campanya per a sensibilitzar els contribuents i proposar-los que marquin la casella de fins d’interès social en la declaració de la renda, impulsada per el Departament de Benestar Social i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. Però lamenta i reclama solucions davant la manca d’una campanya conjunta sòcio-ambiental des del govern català per permetre l’accés de les entitats ambientals catalanes als recursos provinents de la captació de l’impost de l’IRPF.

Persona de contacte > Sandra Carrera, scarrera@custodiaterritori.org 93 886 61 35 • 605 561 137
Més informació a: xct > http://www.custodiaterritori.org

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies