Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Desgravació a l'IRPF 2010 per aportacions a entitats de custòdia del territori

Dijous 5 Maig 2011 - 13:39

La desgravació aplicable és per import del 15% de les quantitats donades, amb el límit màxim del 5% de la quota íntegra autonòmica


L'exercici 2010 de l'IRPF és el segon en que la Generalitat de Catalunya aplica desgravacions al tram autonòmic de l'IRPF per donacions a determinades entitats en benefici del medi ambient, la conservació del patrimoni natural i de custòdia del territori (article 34 de la Llei 16/2008 de mesures fiscals i financeres). La desgravació aplicable és per  import del 15% de les quantitats donades, amb el límit màxim del 5% de la quota íntegra autonòmica.

L'any 2009 va ser el primer d'aplicació d'aquesta desgravació, però no disposem de dades que en mostrin la seva aplicació. Sol·licitarem aquesta informació per poder-ne informar en un futur proper.

Donat que no existeix avui per avui a Catalunya un registre públic d'entitats de custòdia aquesta desgravació és aplicable a les donacions ales fundacions i associacions inscrites al Registre d'entitats ambientals de Catalunya. Aquestes entitats han de presentar anualment una relació de les donacions rebudes i susceptibles de desgravació,. seguint el procediment que preveu l'Agència Tributària de Catalunya.

Així doncs, ja ho sabeu, si vau fer aportacions per donació o quota a alguna de les entitats del registre, i ho van comunicar adequadament, en la campanya de la renda vigent podreu accedir a aquesta desgravació. I, en cas que no, estigueu atents, que en la declaració del 2011 podreu accedir novament a aquesta desgravació.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies