Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Resultats de l'enquesta radiogràfica: les entitats de custòdia en temps de crisi

Dijous 7 Juliol 2011 - 14:32


Amb les dades recollides per l'enquesta la xct preveu emprendre mesures i accions de suport a les entitats de custòdia del territori.


Amb l'objectiu de percebre com estan vivint les entitats de custòdia la situació actual de crisi econòmica i financera, la xct va posar a disposició de les seves entitats membres una enquesta radiogràfica sobre el sector.

Amb el títol "les entitats de custòdia en temps de crisi", l'enquesta pretén identificar i analitzar si les entitats de custòdia tenen problemes econòmics i/o financers que impedeixin o dificultin el desenvolupament de la seva activitat.

Del resultat de l'enquesta se'n desprèn que:

- El 22% de les entitats han tingut pèrdues en els resultats econòmics de 2010,
- A data de 31 de març, més del 60% de les entitats tenien menys d'un 30% dels ingressos de 2011 garantits,
- Més del 50% de les entitats estan veient afectada la seva activitat ordinària del 2011 per la situació de crisi,
- Malgrat la difícil situació, la majoria d'entitats no tenen sensació de risc real d'haver de finalitzar totalment la seva activitat durant aquest any per culpa de la crisi.

Amb les dades recollides, gràcies a aquesta enquesta, la xct preveu emprendre mesures i accions de suport per pal·liar aquesta situació i reforçar així el treball tant important que les entitats de custòdia venen fent per la conservació del nostre patrimoni.

Algunes de les mesures previstes per la xct durant els propers mesos són: taller a la 5a Diada de Tècniques de la xct sobre els beneficis d'establir col·laboracions i aliances entre entitats de custòdia; i una jornada formativa sobre finançament europeu, encara pendent de definir.

A més, la xct ha posat a disposició de les seves entitats membres una Base de Dades de finançament amb un recull d'ajuts, premis, concursos i assessoraments publicats en els darrers anys. La base està allotjada al campus xct.

Aquesta enquesta s'emmarca en el treball de la xct de suport a les entitats de custòdia del territori, i fruit de la jornada “La situació econòmica i financera de les entitats de custòdia en temps de crisi a debat” celebrada el passat desembre de 2010 a Barcelona. Vegeu noticia.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies