Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Valoracions i consideracions de la xct a la "llei Òmnibus"

Dijous 7 Juliol 2011 - 14:25

La xct ha fet també les seves aportacions al procés d'informació pública de l'avantprojecte.

Aquest mes de juny ha tingut, entre molts altres rebomboris polítics i socials, els de l'anomenada "llei Òmnibus", i de la qual a hores d'ara ja es parla de la seva disgregació en diferents lleis. La xct no ha volgut restar aliena al debat social sobre aquest projecte de llei i, en clau de custòdia i en una línia de cercar oportunitats i aliances, ha fet també les seves aportacions al procés d'informació pública de l'avantprojecte.

Amb aquest objectiu el passat mes de juny es va celebrar un consell extraordinari, per valorar la "llei Òmnibus" i els seus principals efectes ambientals i sobre la custòdia del territori.

Resultat d'aquest consell es va elaborar en un document de consideracions i valoracions de la xct a l'avantprojecte de llei que us podeu descarregar .

El document considera que la llei no facilita la participació i l'annàlisi acurada del seu contingut per part de la societat interessada en contribuir a les polítiques i decisions públiques; que la tramitació parlamentària d’un text amb aquest abast i transversalitat sectorial, és molt complexa i que això en dificulta el debat; i que el text podria abastar algunes qüestions ara absents en el seu articulat i que afavoririen la promoció de l’activitat econòmica i en clau de sostenibilitat i per fer front a la crisi energètica, en la línia que planteja el Pla de Govern 2011-2014 recentment presentat.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies