Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Avenços polítics i socials de la custòdia a l'Estat Espanyol

Dimecres 31 Agost 2011 - 10:26

Nous documents estratègics del MARM, entrevistes, constitució del Foro Estatal de Custodia. A l'Estat, la custòdia també avança.

El primer semestre de 2011 ha estat intens en el procés de desenvolupament de la custòdia a nivell estatal. 2010 fou l'any de la definició de l'estratègia per a constituir el Foro Estatal de Custòdia del Territorio, i enguany arriba el moment de constituir el Foro, mentre ja s'està portant a terme una tasca d'incidència política i social. Tot això és possible gràcies a l'esforç voluntari de les diferents xarxes de custòdia d'arreu de l'estat que participen a la junta pre-constitutiva del Foro, i del rol de coordinació a càrrec de la Fundación Rodríguez de la Fuente. Diversos professionals col·laboren també en el desenvolupament de documents legals i estratègics del Foro. La xct assumeix la presidència pre-constitutiva i també representa al Foro en el Consejo Estatal de Patrimonio Natural y Biodiversidad com a òrgan consultiu del MARM.

Així durant 2011 ja hem pogut fer aportacions a dos documents importants actualment en tràmit com son el Plan Estratégico Estatal de Patrimonio Natural y Biodiversidad i les Directrices de Conservación de la Red Natura 2000. Per altra banda el proper 6 de setembre el Foro es reunirà amb la Secretària d'Estat de Canvi Climàtic a qui exposarà diferents propostes de desenvolupament de la custòdia a nivell estatal. En paral·lel durant la primavera i l'estiu la junta pre-constitutiva ha mantingut reunions a la seu de la FFRF a Madrid per a definir la proposta d'estatuts i preparació de l'assemblea constitutiva del Foro, programada provisionalment pel proper 3 de novembre. La recerca de recursos econòmics per a mantenir una mínima estructura de funcionament del Foro és també un dels reptes importants ara mateix.

Foto: Reunió d'estiu de la Junta Pre-constitutiva del Foro de Custodia. (Raul de Tapia - Red de Custodia de Castilla y León - Fundación Tormes-EB)

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies