Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Arrenca el III Pla Director de la Xarxa de Custòdia del Territori

Dimecres 22 Febrer 2012 - 16:01

El III Pla Director de la xct, que marca l’estratègia a seguir durant els propers anys, va ser aprovat ahir per unanimitat durant la XI Assemblea Extraordinària de Membres de la xct

Durant l’Assemblea General Extraordinària de membres de la Xarxa de Custòdia del Territori (xct), que es va celebrar ahir a Barcelona, es va presentar i aprovar per unanimitat el III Pla Director de la xct (2012-2016).

L’acte també va comptar amb la presència de l’Hble. Sr Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, el qual va presentar, juntament amb la presidenta de la xct, la Sra. Montserrat Barniol, el Pla de Treball de Legislatura 2011-14 per a la Promoció de la Custòdia del Territori a Catalunya.

Per últim, es va aprovar la incorporació de la xct a l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (o3sac, www.o3sac.org) i unes petites modificacions dels estatuts de l’entitat.


"Amb els peus a terra, estenent les mans...", III Pla Director de la xct

El Pla Director, que té per lema “Amb els peus a terra, estenent les mans...”,  permetrà mirar més enllà del dia a dia i establir les prioritats de la xct, marcant un camí a seguir.

El III Pla Director ha estat elaborat durant el 2011 gràcies a un procés participatiu que ha comptat amb la participació de més de 60 persones representants d’unes 40 organitzacions, les quals han fet les seves aportacions en fòrums, wiki i sessions presencials. Es tracta d’un document on el col·lectiu vinculat a la xct ha plasmat sobre el paper com s’imagina l’entitat d’aquí a cinc anys. Aquest procés participatiu s’ha pogut dur a terme gràcies al suport de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya.

El III Pla Director compte amb 7 línies estratègiques, estructurades en 4 eixos: Comunicació i incidència social, Suport i capacitació per a la custòdia del territori, Treball en xarxa i Organització interna. Per a cada eix del Pla se’n deriven uns objectius.

Cal destacar que el III Pla Director fa una aposta clara per fer arribar la custòdia del territori, com a estratègia de conservació, a la ciutadania i que aquesta s’hi impliqui activament.

La custòdia del territori i la xct

La custòdia del territori s’entén com una filosofia per facilitar les iniciatives voluntàries de conservació de la natura, el paisatge i el patrimoni cultural en finques privades i municipals. Són iniciatives en què una entitat de custòdia assessora al propietari per fer una gestió de la seva finca orientada a la conservació dels seus valors i recursos.

La Xarxa de Custòdia del Territori (xct) és una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país. La xct creu en la necessitat i en l’oportunitat de capacitar la societat civil perquè pugui tenir un paper actiu i directe en la conservació del territori.

La xct està registrada a Catalunya i es va constituir el març de 2003 a Vic, on té la seu. A més, la xct és una entitat declarada d’utilitat pública (ordre INT/3558/2006 del 26 d'octubre).


Galeria de fotos de l'Assemblea General Extraordinària del passat 21 de febrer de 2012.

Descarregar el Document del III Pla Director
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies