Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

15è aniversari del Projecte Rius

Dijous 1 Març 2012 - 21:27

Al llarg d'aquests anys en destaca la gran mobilització de voluntaris.

Associació Hàbitats és una entitat sense ànim de lucre creada el 1997 amb l'objectiu de fomentar l'apropament de les persones a l'entorn natural convertint-les en protagonistes de la conservació del territori. Al llarg d'aquests 15 anys moltes han sigut les iniciatives desenvolupades per l'associació i d'entre elles destaca una en particular: el Projecte Rius.

El Projecte Rius, així com altres activitats d'Associació Hàbitats, es fonamenta en tres eixos: conèixer, conservar i compartir. Aquesta perspectiva permet, en primer lloc, conèixer el medi que ens envolta i reflexionar sobre el paper de l'ésser humà des d'una concepció holística i mitjançant l'educació ambiental. En segon lloc, a través del voluntariat fa a les persones protagonistes de la gestió i millora del medi, il·lustrant així el concepte conservar. Per últim, el verb compartir es tradueix en la participació social, que situa la protecció del medi ambient en un assumpte que concerneix a totes les persones.

El 2012 Projecte Rius celebra el seu 15 aniversari amb la satisfacció d'haver mobilitzat a milers de voluntaris, realitzant projectes d'educació ambiental per introduir el respecte al medi ambient des de les edats més primerenques fins a les més avançades, afavorint així les relacions intergeneracionals, la cooperació i el treball en equip; realitzant actuacions directes de gestió i recuperació d'espais fluvials; sensibilitzant i implicant a ajuntaments, empreses, escoles, entitats, famílies i persones en la protecció del medi ambient i difonent tot aquest missatge a altres indrets de la península i del món.

El Projecte Rius és viu i la seva filosofia, valors i metodologia cobren significat amb el pas del temps. Després de 15 anys de trajectòria s'observa com el projecte no només s'ha mantingut, sinó que s'ha ampliat. Cada vegada són més les persones que s'interessen per aquesta iniciativa de conservació dels espais fluvials a través de l'educació ambiental propiciant processos participatius molt enriquidors. Per part nostra, seguim apostant per un model de conservació que neix de la iniciativa social i ciutadana, que avança en la mesura que creix la implicació de les persones amb el medi, la sensibilització i la interiorització dels valors de respecte, responsabilitat i cooperació, tot reinvindicant el caràcter social del projecte i de l'entitat.Text  i Imatges > Projecte Rius
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies