Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Contribució decisiva de la Xarxa de Custòdia del Territori al document de Posicionament de Catalunya davant de la reforma de la PAC.

Dimecres 7 Març 2012 - 12:35

El passat 6 de març, el Parlament de Catalunya va validar el document elaborat entre el Departament d'Agricultura i agents socials del medi rural que recull el Posicionament de Catalunya davant dels nous Reglaments de la PAC.

El passat 6 de març, la Comissió d'Agricultura del Parlament de Catalunya va validar l’acord que es va consensuar a la Comissió de Seguiment de la reforma de la PAC sobre el Posicionament de Catalunya davant de la reforma de la PAC. Presentat al Parlament per l’Honorable Conseller del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Sr. Josep Maria Pelegrí, aquest acord és fruit d’un treball de concertació de més de dos mesos entre el Departament i entitats i organitzacions representatives del medi rural català, on va ser convidada la Xarxa de Custòdia del Territori.

Aquest document, consensuat per tots els sectors implicats en la PAC, posa de manifest la rellevància de la custòdia del territori de cara a la preservació de la biodiversitat en els ecosistemes dependents de l'agricultura i la silvicultura.

Des de la Xarxa de Custòdia del Territori (xct), valorem molt positivament aquest procés de participació ciutadana -del qual hem pres part activament, i que també ens ha permès apropar-nos a diferents organitzacions representatives del món rural-, així com el seu desenllaç. Si bé la xct té propostes ambientals i de conservació més ambicioses per la reforma de la PAC (veure el nostre document de posicionament), ens felicitem de la inclusió de la custòdia del territori i d’altres aspectes aportats per la xct dins del document de conclusions finals de la Comissió de Seguiment de la reforma de la PAC a Catalunya. En concret, destaquem l’acord que es va trobar per a fomentar una gestió conjunta en el si de la Generalitat de Catalunya del programa Leader, la decisió de posicionar Catalunya pel replantejament –i no mostrar el desacord o l'eliminació, com la comissió va debatre- del greening i sobre tot de les superfícies d'interès ecològic associades, i la validació del sistema d’assessorament agrari plantejat per la Comissió Europea, com una eina interessant per a la preservació de l'entorn natural de les finques agrícioles.

El portal web e-PAC, espai de debat sobre la reforma de la PAC ha comptat també amb la participació de diferents entitats membres de la xct que han aportat les seves consideracions al procés.

Agraïm sincerament al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural per la seva iniciativa, i seguirem les properes fases de negociació de la reforma de la PAC, tan a nivell de l’Estat espanyol com a nivell europeu.

Per a més informació podeu descarregar-vos el document de Posicionament de la xct sobre la proposta de reforma de la Comissió Euroepa de la Política Agrícola Comuna (PAC)

Imatge > Web de la Generalitat de Catalunya
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies