Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Èxit en la presentació del llibre VIU LA TERRA!

Dijous 3 Maig 2012 - 19:14

El passat 19 d'abril, al Cosmocaixa ens vam reunir unes 200 persones en motiu de la presentació del llibre VIU LA TERRA. Moltes gràcies a tots pel vostre suport!

L'acte va iniciar amb la benvinguda institucional a càrrec del Sr. Ignasi López, sotsdirector de l'Àrea de Ciència, recerca i medi ambient de la Fundació La Caixa, la Sra. Marta Subirà, Directora General de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Arnau Queralt, Director del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible.

A continuació es va presentar el vídeo Protagonistes de la Custòdia, produït per la Fundació Quepo. Al vídeo, de 5 minuts de durada, mostra 5 persones que expliquen les seves experiències amb la custòdia del territori (un propietari, una empresària, un ciutadà, un representant de l'administració local i un ciutadà). Setmanalment s'aniran donant a conèixer l'explicació de cada protagonista (ja podeu visualitzar el vídeo del propietari).


Posteriorment va ser el torn de la presentació del llibre VIU LA TERRA. 12 acords exemplars de custòdia del territori a Catalunya i les Illes Balears. En paraules d'en Joan Morales, director de la revista Descobrir: "Aquest llibre és un breu catàleg d’experiències nascudes del sentiment més primari i fort de tots: el de l’amor per la terra a la qual devem tot el que som. Els diversos capítols del treball, presentats amb afany divulgatiu (textos precisos i profusió de magnífiques fotografies), parlen de rius, del mar, de boscos, de fauna i de flora, de patrimoni i de gent... En definitiva, de vida i d’atractius turístics en potència. D’un univers de sensacions per gaudir que només demanen respecte."

Un dels moments que més van agradar de l'acte va ser l'entrevista a 2 propietaris que va realitzar el moderador de l'acte (en Xavi Basora): la Sra. Ferners Llinars, propietària de la finca de Can Cuní, amb qui Fundació Emys hi ha firmat un acord de custòdia des de l'any 1989 pel seu projecte de recuperació d'estanys humits, i el Sr. Josep Castells, propietari de la finca on es troba el barranc de Rius i amb qui ha signat un acord d'alta seguretat jurídica amb l'Estació Biològica del Pallars Jussà.

Per últim, el Sr. Jordi Pietx, director de la Xarxa de Custòdia del Territori va parlar del futur dels acords de custòdia a Catalunya i de la importància de la seva seguretat jurídica i incentius fiscals.

Per a tots aquells que no vau poder assistir a l'acte, podeu consultar el recull de fotos que hem publicat al Facebook i també la retransmissió completa de l'acte al canal youtube del viulaterra . Ah i també podeu descarregar-vos el llistat de twitts que van sorgir durant l'acte!

Gràcies a tots pel vostre suport!
Endavant amb el VIULATERRA i en tenir-ne cura!

(per aquells que tingueu interès en comprar el llibre VIU LA TERRA, aquest està disponible a vàries llibreries de Catalunya).
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies