Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Més de 600 acords a Catalunya. V inventari d'acords i entitats de custòdia

Dijous 7 Juny 2012 - 12:30

Ja podeu consultar el V inventari a: http://www.xct.cat/ca/cdt/inventari.html


Presentem el V inventari d'acords i entitats de Catalunya amb un total de 634 acords de custòdia, un increment del 40,3% respecte el IV inventari de 2009,  i 62.129,1 hectàrees, un 2% del territori català, més 230.000 ha en custòdia marina, i 80 entitats de custòdia. 

Aquestes xifres mostren un increment molt important de l'ús d'estratègies de custòdia del territori per tenir cura de la terra. Altres canvis significatius són l'augment de la propietat privada dels acords (71%) respecte a l'inventari de 2009, i l'aparició de formes jurídiques més segures, inscrites al registre de la propietat, com els drets reals d'aprofitament parcial.

Aquest inventari només cobreix Catalunya, a diferència dels anteriors, que també cobrien les Illes Balears. La XCT i l'ICTIB van acordar separar els inventaris, podeu consultar l'inventari de les Illes Balears al següent enllaç:

L’acord de custòdia amb més extensió és de l’Ajuntament de Tremp i Lo Trencalòs amb una extensió de 9.000 ha. Seguit per la Reserva de la Muntanya d’Alinyà de l’Obra Social de Caixa Catalunya amb 5.352,13 ha i l’acord Finques forestals dins el projecte de valorització de biomassa de Nereo, amb 3.000 ha, .

La tres comarca amb més acords de custòdia són la Selva amb 82 iniciatives,  el Ripollès, amb 56 i el Pallars Sobirà amb 55 iniciatives. I amb més superfície de custòdia és el Pallars Jussà amb 30.877 ha seguida de Alt Urgell  amb 5.420 ha i el Baix Empordà  amb 3.230 ha.

El valor de conservació predominant per als acords de custòdia en el territori de Catalunya és forestal, present en un  27,60% dels acords. I l’objectiu final més freqüent és la Conservació d’hàbitats en un 23,2% dels acords. 

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies