Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

S’obren noves vies de col·laboració per al territori amb el Seminari FEDER i Biodiversitat

Dimecres 4 Juliol 2012 - 09:49

El Seminari va donar a conèixer les oportunitats que comporta el FEDER per a la biodiversitat tot facilitant contactes i aliances entre els participants.

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) va celebrar el passat dijous 26 de juny el Seminari Surf-Nature Interreg VI C sobre les Oportunitats futures per a la biodiversitat i el patrimoni natural al fons Europeu de Desenvolupament Regional. Organitzat conjuntament amb la Xarxa de Custòdia del Territori (xct), el Centre de Desenvolupament Integrat Rural de Catalunya (CEDRICAT) i l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), aquest Seminari volia donar a conèixer la nova proposta de programació del Fons FEDER i les oportunitats futures que comporta per a la biodiversitat i el patrimoni natural, així com debatre i fomentar cooperacions de cara al període de programació 2014-2020.

Al Seminari hi van participar gairebé una setantena de persones, representants d’una cinquantena d’entitats públiques i privades, així com particulars i consultors independents.

Un programa dens i que cerca apropar als diferents col·lectius implicats en la gestió del fons FEDER

Al matí, la Sra. Anna Mochales, Subdirectora General de Cooperació Local del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya va fer un balanç de la situació actual del desenvolupament del fons FEDER a Catalunya en el període 2007-2013. Arrel d’això, el Director del CTFC, el Sr. Denis Boglio va explicar les previsions per al període següent (2014-2020) en matèria de biodiversitat, tot destacant la voluntat de la Unió Europea de crear sinèrgies entre els diferents fons comunitaris i d'afavorir actuacions transversals i integradores. Per acabar la sessió informativa del matí, es van presentar exemples d’experiències nacionals i internacionals de projectes de conservació de la biodiversitat finançats pel fons FEDER. Destaquem la ponència de la Sra. Claudie Houssard, Directora del Conservatoire d’Espaces Naturels Languedoc-Roussillon que va posar de relleu que a França el FEDER participa directament al finançament de les entitats privades i de llurs projectes en matèria de conservació de la biodiversitat.

El Sr. Jordi Pietx, director de la Xarxa de Custòdia del Territori va aprofitar de la taula rodona de la tarda per demanar als representants de la Generalitat i de l’administració local que s’inspirin del model francès i que obrin les convocatòries del proper període a entitats privades. Com a resposta, la Sra. Anna Mochales va destacar el seu interès en seguir dialogant, i es va comprometre seguir informant tant a les entitats públiques com privades a mesura que es defineixi la nova programació del FEDER a nivell europeu.

Al final del dia, es van organitzar uns espais de trobada (networking) per afavorir els contactes entre entitats i fomentar projectes i aliances de cara a la nova programació del fons. En aquest espai van sorgir varies propostes concretes de col·laboració per a la biodiversitat i la conservació del territori entre entitats participants al Seminari.

Atès que el Seminari va permetre donar a conèixer les possibilitats del FEDER per a la biodiversitat tot facilitant la coneixença entre els diferents agents implicats, la xct considera que el Seminari FEDER i biodiversitat ha estat tot un èxit. De fet, projecta que se’n organitzi un altre de cara al segon semestre de l’any vinent, un cop s’hagi acabat de concretar la definició del nou FEDER a nivell europeu.

Podeu mirar les presentacions i intrevistes dels ponents al web del CTFC.

Per més informació, podeu consultar la nota de premsa publicada al web de la Generalitat i la notícia publicada al bloc del Cedricat.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies