Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Visita de diputats de CiU a dues iniciatives custòdia agrària del Pla de Lleida

Dilluns 3 Setembre 2012 - 12:55

Els passats 30 i 31 de juliol, els diputats Carles Campuzano i Marc Solsona (CiU), i l'assessor del Govern de la Generalitat en temes agrícoles Jordi Ciuraneta, van visitar dues iniciatives de custòdia de l'associació Trenca.

La visita ens va portar a la finca de Torreribera (Segrià), de 800 ha., on el propietari du a terme una gestió basada en la diversitat de conreus, el respecte als arbres, marges i altres elements naturals de la finca, la conservació dels espais separadors entre parcel·les i l'aplicació selectiva de pesticides només en els casos necessaris.

Amb la seva autorització, i amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, l'associació Trenca ha col·locat diverses gàbies d'alliberaments de l'espècie estepària amenaçada que els dóna nom, i hi fa seguiment 24 hores al dia. El projecte funciona des de 2009 i ha permès verificar el retorn dels exemplars alliberats després del cicle migratori i treballar per que aquest augmenti.

El segon dia de visita vam poder conèixer la finca que Trenca té en propietat a Bovera (Garrigues), a on es dedica a la producció agroecològica. Trenca produeix oli d'oliva alhora de manté i restaura els ambients agraris tradicionals d'aquesta zona tant particular. A més de la finca en propietat, Trenca treballa en l'àmbit de quatre finques més que gestiona en règim d'arrendament.

La xct va aprofitar la visita per explicar als diputats i a l'assessor del Govern el paper dels acords de custòdia en l'àmbit agrari i les prioritats d'avanç normatiu.


Més, sobre...: custodia agraria , trenca , diputats , xct
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies