Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El projecte Landlife enceta aquest 2013 amb una agenda plena d’activitats i noticies

Dimecres 9 Gener 2013 - 12:23

3 workshops o el Helpdesk són alguns de les activitats que es duran a terme.
Després de l’èxit aconseguit durant la primera Setmana Europea de la Custòdia del Territori i la cinquena als països catalans, el Cosmocaixa va acollir l’exposició itinerant que recull les millors fotografies enviades durant la campanya Connecta’t amb la natura.

L’exposició es va inaugurar el 28 de novembre amb l’assistència  de més de 30 persones entre les que cal destacar el Director de l’Àrea de Ciència, Recerca i Medi Ambient de l’Obra Social “La Caixa” Enric Banda, la Coordinadora de Comunicació i Representació de la Comissió Europea a Barcelona, la Sra Olga Martínez, la directora de la xct, la Sra. Montse Barniol, o el fotògraf de natura Jordi Bas. L’exposició ha estat oberta al públic fins el passat 5 de gener.

En aquests moments estem treballant per aconseguir que l’exposició sigui acollida pel Parlament Europeu a Brussel·les a mitjans d’aquest any.

Entre les accions que tindran lloc en els propers mesos cal destacar la publicació del primer manual europeu sobre la custòdia del territori que es podrà consultar al web del projecte i que ha comptat amb la col·laboració d’un gran nombre d’entitats catalanes i europees. El manual, de caràcter eminentment pràcti,c recull més de 20 casos d’estudis d’arreu d’Europa sobre la custòdia del territori.

Amb la voluntat de donar a conèixer la custòdia del territori i ajudar a aquelles entitats que volen dur a terme nous acords de custòdia o millorar els ja existents, es pretén desenvolupar una sèrie d’eines com el toolkit  o el help desk europeu que funcionarà com un fòrum i que comptarà amb la participació d’experts d’arreu d’Europa. Aquests mecanismes serviran així mateix per a donar a conèixer les diferents realitats europees existents en relació a la custòdia del territori i la conservació de la biodiversitat i de la natura.

Finalment, cal destacar que durant aquest any s'organitzaran tres workshops a Itàlia, França i Catalunya durant els mesos d’abril, març i maig respectivament. El workshop, que es durà a terme a Catalunya, tindrà lloc a Tavertet (Barcelona) els dies 28, 29 i 30 de maig i té com a principal objectiu no només donar a conèixer el model català de custòdia de territori sinó especialment facilitar l’intercanvi d’experiències, trobar sinèrgies i contribuir a fomentar el networking entre les entitats catalanes i europees.

Podeu consultar els programes i inscriure-us al web del Landlife

Recordeu que per estar permanentment informats de les activitats del Landlife ens podeu seguir al facebook i al twitter (@LandLifeEU) o mitjançant el newsletter del projecte.

Per a informació sobre el projecte Landlife contacteu amb prodriguez@custodiaterritori.org

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies