Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Beneficis fiscals per a donatius a entitats mediambientals

Dijous 7 Març 2013 - 17:43

Les persones físiques que facin donatius a les organitzacions inscrites al registre d'Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat, podran deduir-se un 15% de la donació a la quota de la seva declaració de la renda.


El Departament de Territori i Sostenibilitat va crear l’any 2004 el registre d’entitats mediambientals. Aquesta eina serveix perquè les organitzacions adherides a aquesta base de dades rebin informació i puguin participar en l'elaboració dels plans i programes de medi ambient i sostenibilitat que organitza l’Administració.

Es poden apuntar al registre totes les organitzacions que no tinguin finalitats lucratives i l'activitat de les quals sigui de l’àmbit de l’ecologia, de la sostenibilitat ambiental o bé, relacionada amb la protecció i la millora del medi ambient.

Per inscriure’s, les entitats han d’aportar a la Direcció General de Polítiques Ambientals una sol·licitud d’inscripció juntament amb la documentació annexa que estableix el decret 401/2004 de 5 d'octubre en el seu article 4 (procediment d'inscripció).

D’altra banda, les entitats que s’incorporen al registre, podran utilitzar-lo també com a forma de captació de recursos privats ja que les persones físiques amb residència legal a Catalunya que realitzin donatius a aquest tipus d’entitats podran desgravar-se un 15% de la donació a la quota de la declaració de la renda.

L'import de la deducció té com a límit màxim el 5% de la quota íntegra autonòmica.

Finalment, gràcies aquesta eina durant l’exercici 2012 va créixer un 15% nombre de persones que van fer aportacions econòmiques aquestes entitats registrades.

Les donacions de particulars durant els exercicis fiscals de 2010 a 2012 varen ser les següents:Text > Xarxanet.org

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies