Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Obertes les inscripcions al Workshop LandLife: Exchanging on Land Stewardship and Natura 2000: experiences and networking in Europe. Tavertet, 29-31 maig 2013

Dijous 4 Abril 2013 - 16:44

El projecte LandLife organitza durant els mesos d’abril i maig d’enguany tres seminaris a França, Itàlia i Catalunya.

  • Rethink and initiate in France”. Montpellier, França- 22-23 Abril 2013.
  •  “A cultural challenge to landscape development and nature conservation “ Giussago (Milà), Itàlia - 10-11 Maig 2013
  •  “Exchanging on Land Stewardship and Natura 2000: experiences and networking in Europe “ Tavertet (Barcelona), Catalunya - 29-31 Maig 2013

Objectius

El principal objectiu dels workshops és l’intercanvi d’informació i de coneixement al voltant de la custòdia del territori tot fomentant nous acords i millorant la gestió dels mateixos i l‘intercanvi d’experiències i de bones pràctiques.

Els workshops inclouran un procés de participació que faciliti la participació de la societat civil i les institucions públiques i la creació d’un pla d’acció per al desenvolupament de la custòdia del territori a nivell europeu. 

LandLife Workshop a Tavertet (Barcelona), Catalunya, 29-31 Maig 2013

El workshop organitzat per la xct a Tavertet els proper dies 29 i 31 de maig "Exchanging on Land Stewardship and Natura 2000: experiences and networking in Europe" té una àmplia vesant internacional i comptarà amb la participació d’entitats i organitzacions catalanes i d’altres països europeus. L’objectiu és fomentar l’intercanvi d’experiències i coneixements i facilitar contactes i sinèrgies entre les entitats, així com explorar les oportunitats de la custòdia en la política Natura 2000.

El workshop s’iniciarà amb una sessió metodològica sobre el model català de custòdia en la que hi participaran representants del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, de Fundacion Biodiversidad y de representats d’entitats de custòdia. 

Durant el segon dia s’obrirà un espai de networking i intercanvi d’experiències amb entitats d’arreu d’Europa per a la recerca de sinèrgies i projectes comuns. Aquesta sessió estarà organitzada a través d’una taula rodona amb experts en custòdia i representants d’entitats de Catalunya, l’Estat Espanyol i Europa, i diferents taules temàtiques que mitjançant la  metodologia del World Café permetran incentivar l’intercanvi de coneixement i experiències. La taula rodona comptarà així mateix amb una fila 0 integrada per persones d’entitats de custòdia i experts amb la idea d’impulsar el debat i l’intercanvi d’ idees.

El workshop comptarà també amb un espai lliure per a l’intercanvi entre els participants  així com un espai per a la presentació de productes del mercat de custòdia i d’ecoturisme. ecoturisme.

Durant el tercer dia es realitzaran quatre visites de camps:
 
 
L’avenc de Tavertet. L’àrea de Tavertet es caracteritza per un alt valor natural i paisatgístic. La finca compta amb un acord de custòdia amb l’objectiu de protegir i millorar l’entorn de la Masia que està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Masnou de Sacosta gestionat per Acció Natura forma part de l’Àrea d’Interès Natural de les Guilleries i Collsacabra i promou entre d’altres el projecte “El bosc encantat”.

El Projecte Selvans de la Diputació de Girona  té com a objectiu crear una xarxa de boscos madurs a través d’acords de custòdia.

L’estany del Coll gestionat per Paisatges Vius i ubicat a Rupit és una àrea Natura 2000 amb dos acords de custòdia amb l’objectiu d’harmonitzar l’activitat agrària i incrementar els recursos ecoturístics. 

Inscripcions

Per a poder assistir als workshop cal prèvia inscripció. Us hi podeu inscriure aquí on haureu de seleccionar el workshop en el que hi voleu participar.

Per facilitar l’allotjament la XCT ha arribat a un acord amb l’Avenc per oferir uns preus inferiors a les tarifes habituals:
  • Tres dies:  Inclou dues nits a L’avenc, tots els àpats, sortides de camp i despeses autobús de Barcelona a l’Avenc. 200€. Les habitacions individuals compten amb un suplement de 68€.
     
  • Un dia (segon dia del workshop): 34,5€ dies inclou dinar i sopar. (Despeses per arribar a Tavertet a càrrec dels assistents).

Per a més informació consulteu el programa del workshop i/o contacteu amb prodriguez@custodiaterritori.org

Segueix el LandLife al Twitter (@LANDLIFE_EU i al Facebook)

Visita el web  www.landstewardship.eu i  subscriu-te a la LandLife Newsletter.

Més, sobre...: xct , land stewardship , landlife , workshop
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies