Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Material educatiu - Els altres veïns... Biodiversitat urbana

Dijous 4 Abril 2013 - 14:49

Podeu demanar gratuïtament aquest material a la Fundació Catalunya - La Pedrera.


El material "Els altres veïns" és un material didàctic dirigit a professors d'alumnes de primer i segon cicle d'ESO. El material pretén promoure el coneixement dels valors biològics associats als ecosistemes dels llocs habitats, així com ser útil per a la protecció d'aquests espais i d'aquells "altres veïns" fins ara desconeguts tot i conviure amb la majoria de nosaltres . Promou el coneixement i la riquesa de la flora i la fauna dels ecosistemes urbans, així com dels seus valors culturals, històrics i estètics. El que es pretén és demostrar que la ciutat no és un lloc inhòspit per a formes de vida diferents de la humana i, alhora, fomentar la idea que es tracta d’un bé comú que s’ha de respectar i protegir per poder gaudir-ne plenament.

El material consta de:

- 5 unitats temàtiques que descriuen l’ecosistema urbà en general: el «món gris» (asfalt, parets de les cases, teulades i terrats), el «món verd» (parcs, jardins, eixides enjardinades i arbrat viari), el «món blau» (rius, basses i estanys de les ciutats i litoral de les poblacions costaneres) i el «món groc» (camps i conreus propers a les poblacions).
- 100 fitxes descriptives de les espècies més representatives de l’ecosistema urbà.
- 6 làmines d’identificació i localització d’espècies.
- 1 manual del professor.
- 3 propostes per fer tallers diferents.
- 1 col·lecció de cromos corresponents a les espècies de les fitxes.
- 6 murals que representen de manera idealitzada els ambients de les ciutats i els pobles.

El material ha estat elaborat en col·laboració amb experts en diversos àmbits i revisat pels tècnics del Departament d’Educació de la Generalitat.

Podeu demanar una còpia gratuïta d'aquest material a la Fundació Catalunya - La Pedrera, contactant amb susanna.izquierdo@fcatalunyalapedrera.com i indicant una oficina de CatalunyaCaixa que tingueu propera per tal que us el puguin fer arribar per valisa sense cap cost.


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies