Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

En marxa el projecte Ecoturisme "Viu la terra"!

Dijous 2 Maig 2013 - 14:50

El projecte es va presentar al Saló Internacional de Turisme de Catalunya i al Biocultura, gràcies a la col·laboració amb Tarannà, Club de Viatges


La xct, en col·laboració amb Tarannà, Club de Viatges, ha iniciat un Projecte d'Ecoturisme en espais en custòdia. L'objectiu del projecte és promoure l’ecoturisme en aquests espais a fi de donar-los a conèixer mitjançant una estratègia turística respectuosa amb l’entorn, tot sensibilitzant als visitants sobre la importància d’aquest espai, el seu valor, la necessitat de preservar-los i l’encaix de la custòdia del territori. Alhora el projecte busca millorar la viabilitat econòmica de les entitats de custòdia així com el desenvolupament econòmic de la zona. Aquest projecte pretén respondre a la necessitat de compatibilitzar l’activitat econòmica en un àmbit d’elevada importància al nostre país, com és el turisme, amb la conservació i la valorització del nostre territori, tot fomentant un turisme respectuós amb l’entorn, i que ajudi a generar una transició cap a l’economia verda.

El projecte, en fase d'inici, ha generat molt interès en diverses entitats de custòdia, les quals han presentat vàries propostes per a formar-ne part. Com a llançament del projecte, s'han seleccionat 7 propostes que permeten visitar diferents espais en custòdia . Les propostes ja estan a la venta a la web de Tarannà. Totes elles inclouen un paquet combinat d'activitats ecotúristiques, allotjament rural i àpats amb productes de la terra.

Us animem a que hi feu un cop d'ull, doncs són una bona manera per viure la terra plenament i donar suport a projectes de custòdia del territori! 


El projecte, es desenvolupa en col·laboració amb l'agència de viatges Tarannà que té més de 20 anys d'experiència en viatges responsables arreu del món. Gràcies al seu interès i implicació en el projecte hem pogut iniciar la comercialització de les propostes que s'ofereixen. Cal destacar que Tarannà està participant al projecte tot aportant el seu coneixement i expertesa en la preparació i  comercialització de propostes turístiques així com el contacte amb aliances vàries. A més, dóna visibilitat al projecte entre els seus clients i entorn. Adiccionalment hem presentat el projecte al seu stand del Saló Internacional de Turisme de Barcelona (SITC), celebrat el passat 19-12 d'abril. També hem presentat les propostes a l'stand de Tarannà de la fira Biocultura, celebrada al Palau Sant Jordi el passat 25-28 d'abril. Gràcies a la presentació de les propostes en aquestes 2 fires hem pogut realitzar un estudi de mercat que ens permet conèixer millor el perfil de possibles clients i saber què busquen en general els consumidors. L'estudi ajudarà a perfilar l'orientació estratègica del projecte.

A més, el projecte compta amb el suport d'@EmprenSocial, el programa d'emprenedoria social a Catalunya, promogut per la Generalitat de Catalunya. El programa selecciona anualment diversos projectes i, mitjançant formació i assessorament, en reforça la seva viabilitat i amplia la seva visibilitat. El Projecte Ecoturístic ha estat seleccionat per a l'edició 2013 d'aquest programa. Al llarg del 2013, des de la xct estem participant en les jornades formatives i d'assessorament que també ens ajudaran a l'orientació estratègica del projecte.

Per a més informació podeu contactar amb asubirana@custodiaterritori.org.


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies