Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Desgravació a l'IRPF per aportacions a entitats de custòdia del territori

Dimarts 4 Juny 2013 - 13:36

La desgravació aplicable és per import del 15% de les quantitats donades, amb el límit màxim del 5% de la quota íntegra autonòmica.


L'exercici 2012 de l'IRPF és el quart en que la Generalitat de Catalunya aplica desgravacions al tram autonòmic de l'IRPF per donacions a determinades entitats en benefici del medi ambient, la conservació del patrimoni natural i de custòdia del territori (article 34 de la Llei 16/2008 de mesures fiscals i financeres).L'any 2009 va ser el primer d'aplicació d'aquesta desgravació. La desgravació aplicable és per  import del 15% de les quantitats donades, amb el límit màxim del 5% de la quota íntegra autonòmica.

Donat que no existeix avui per avui a Catalunya un registre públic d'entitats de custòdia aquesta desgravació és aplicable a les donacions a les fundacions i associacions inscrites al Registre d'entitats ambientals de Catalunya. Aquestes entitats han de presentar anualment una relació de les donacions rebudes i susceptibles de desgravació, seguint el procediment que preveu l'Agència Tributària de Catalunya.

Així doncs, ja ho sabeu, si vau fer aportacions per donació o quota a alguna de les entitats del registre, i ho van comunicar adequadament, en la campanya de la renda vigent podreu accedir a aquesta desgravació. I, en cas que no, estigueu atents, que en la declaració del 2014 podreu accedir novament a aquesta desgravació.

Dades de desgravacions d'anys anteriors:

Informació extreta de la web de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació descarregueu-vos el document de Campanya de renda patrimoni 2012 (annex 2) de l'Agència Tributària de Catalunya.


Més, sobre...: xct , desgravacio , irpf , custodia del territori
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies