Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Segon Landlife workshop a Giussago (Itàlia): un altre èxit de participació!

Dijous 6 Juny 2013 - 11:47

El passat dia 10 i 11 de maig va tenir lloc a Giussago (Itàlia) el segon workshop organitzat en el marc del projecte LandLife cofinançat per la Comissió Europea a través del programa LIFE +.
Més de 80 participants entre els que cal destacar propietaris, estudiants, tècnics, agrònoms, biòlegs, entitats mediambientals i voluntaris es van reunir a Giussago durant dos dies per debatre sobre l’estat de la custòdia del territori a Itàlia i presentar diferents experiències europees.

Durant el primer dia, les presentacions es van centrar en la promoció de la custòdia del territori com a una eina innovadora per tal de frenar la pèrdua de la biodiversitat mitjançant diferents projectes i experiències que han estat implementades a Itàlia i Europa. A més, DVL i Eurosite van mostrar el marc legal i els instruments polítics que poden donar recolzament a la custòdia del territori.


Durant el segon bloc de sessions es va dur a terme un procés facilitador en el que els participants, dividits en 4 taules, van identificar possibles vies per a fomentar la custòdia del territori des del nivell personal fins a l’europeu. Els resultats obtinguts a cadascuna de les diferents taules es van presentar al final del primer dia.


A partir de l’anàlisi d’aquests resultats es pretén elaborar un document de treball per al Congrés europeu sobre la custodia del territori que tindrà lloc del 5 al 7 de novembre del 2014.

Durant el segon dia es van realitzar diferents visites de camp, la granja “La Darsena" de Giussago que hi participa a la xarxa de custodia del territori recentment constituïda per Legambiente Lombardia a Itàlia. Després de la visita es va realitzar una excursió per observar ocells, focalitzant en les pràctiques agroambientals per a millorar la biodiversitat i  la qualitat del sòl. El workshop va finalitzar amb la primera trobada a Itàlia de propietaris i entitats de custòdia amb l’objectiu de definir les acciones futures de la xarxa de custòdia a Itàlia.


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies