Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

"Conservar la natura entre tots". El primer manual europeu sobre la custòdia del territori ja disponible!

Dijous 4 Juliol 2013 - 15:40

El manual té com a objectiu comunicar la custòdia del territori i els instruments per a la seva implementació, a través d’una àmplia visió europea. 
El manual “Conservar la natura entre tots. Manual sobre custòdia del territori, una eina per implicar la societat en la gestió del patrimoni natural a Europa” emfatitza el potencial de la custòdia del territori com a eina per a la conservació de la natura i la biodiversitat a Europa, tot exposant les bases necessàries per a la seva implementació.

 Incorpora recomanacions per a crear i millorar els projectes i iniciatives de custòdia del territori tenint en compte les diferents perspectives dels agents del territori involucrats, des de propietaris, organitzacions públiques i privades fins la ciutadania. A més, nombrosos casos d’estudis de diferents estats europeus permeten mostrar com la custòdia del territori pot ser implementada en diferents contextos I realitat. Alguns d’aquests casos són Associació Hàbitats – Projecte Rius, Burren Farming for Conservation Programme (BFCP), CERM- MIT Manlleu, Czech Union for Nature Conservation (ČSOP), Foundation Catalunya-la Pedrera, Fundación Global Nature, German Association for Landcare (DVL), GOB-Menorca, IAEDEN, Landschap Noord-Holland, Submon, Terre de Liens or WWF Oasi.

El manual ha estat editat en dos formats. Una versió en paper disponible en anglès, castellà, català, francès i italià i una versió online (e-manual) en anglès. 


La versió en paper inclou també seccions específiques focalitzades en la situació de la custòdia a l’Estat espanyol, Catalunya, França i Itàlia.

El primer manual europeu sobre custodia ha estat escrit per un equip d’experts en conservació de la natura i la biodiversitat coordinat per Pilar Rodríguez (xct) i Xavier Sabaté (Espai TReS):  Xavier Basora (Espai TReS), Xavier Sabaté (Espai TReS), Brent Mitchell (Quebec-Labrador Foundation) i Catherine O’Neill.

El manual també ha comptat amb la participació d’un Consell Assessor  amb la funció de validar el contingut del manual realitzant aportacions en funció de l'àrea de coneixement de cada assessor: Damiano Di Simine (Legambiente), Claudie Houssard (CENLR), Nicole Nowicki (Eurosite), Jordi Pietx (xct) i  Miquel Rafa (Fundació Catalunya-la Pedrera) i ha comptat també amb la contribució d’altres persones i organitzacions com National Trust, DVL, WWF-Alemanya i altres consultors independents. 

L’elaboració del manual no hagués estat possible sense la participació de totes aquestes persones i el suport de la Comissió Europea (Programa LIFE +), el Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Fundació Biodiversitat- Govern d’Espanya.

La versió online està disponible al web del projecte LandLife. Si estàs interessat en rebre una còpia de la versió en paper en diferents idiomes, contacta amb Pilar Rodríguez prodriguez@custodiaterritori.org

En cas que tinguis una pregunta o dubte específicament relacionat amb la custòdia del territori pots fer-la a través del helpdesk LandLife

Més, sobre...: xct , custodia del territori , europa , manual , landlife
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies