Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Odonats i custòdia del territori a les riberes de la Cerdanya

Dijous 3 Octubre 2013 - 07:37

Noves jornades de coneixement i conservació de les libèlul·les de Catalunya
El 14 de setembre van tenir lloc a Talló (Bellver de Cerdanya) les V Jornades Odonatològiques de Catalunya organitzades per Oxygastra-Grup d'Estudi dels Odonats de Catalunya, agrupació integrada en la Institució Catalana d'Història Natural, entitat membre de la xct.

Els 25 assistents a les jornades van gaudir de presentacions a càrrec d'estudiosos dels odonats d'arreu de Catalunya (La Cerdanya, comarques de Barcelona, Terres de l'Ebre), i del Dr. Adolfo Cordero  i Dr Antonio Torralba-Burrial investigadors, respectivament, de les universitats de Vigo i d'Oviedo, amb expectaculars presentacions de libèl·lules tropicals i de l'alta muntanya. El director de la xct, Jordi Pietx, amb vincles personals a la creació d'Oxygastra, va col·laborar també amb una presentació sobre les oportunitats i possibilitats de la custòdia del territori per a la conservació dels odonats i dels seus hàbitats. Al web d'Oxygastra trobareu una crònica més detallada de la jornada.Foto esquerre conversa amb propietari de la Cerdanya, Josep Germain, ICHN
Foto dreta Sympetrum pedemontanum, Mike Lockwood, Oxygastra


El segon dia de les jornades es va centrar en una visita de camp a les riberes del Segre, a la plana de la Cerdanya. Allà es van poder visitar els prats i marges de ribera poblats per Sympetrum pedemontanum, única població a la Península Ibèrica d'aquesta libèl·lula del subordre dels Anisòpters. Durant la visita va haver-hi oportunitat de conversar amb un dels propietaris dels terrenys amb presència d'aquesta espècie, i conèixer les seves inquietuds i dificultats en l'activitat ramadera que porta a terme en aquest indret.

Oxygastra té interès en cercar oportunitats per a la custòdia del territori d'aquesta població de S.pedemontanum.

Més, sobre...: Cerdanya , odonats , libelules , Oxygastra , ichn
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies