Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Futur del Finançament de Natura 2000: recomanacions en clau de custòdia del territori

Dijous 7 Novembre 2013 - 16:46

Durant la jornada es es va presentar l'esborrany del Marc d'Acció Prioritària (MAP) de la Xarxa Natura 2000 a Espanya.
El passat 29 d'Octubre va tenir lloc, a la seu del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente a Madrid, el seminari organitzat per WWF sobre finançament de la Xarxa Natura 2000 en els Fons estructurals europeus 2014-2020. S'hi van presentar informacions i eines molt interessants que us expliquem a continuació.

El seminari va tenir dues parts, la primera de revisió dels principals fons europeus i la seva utilitat per al finançament de la Xarxa Natura 2000, i la segona part amb exemples concrets de gestió i finançament d'accions de conservació arreu de l'Estat. Es van tractar tant l'àmbit terrestre com el marí, amb informacions importants per ambdues. Aquí podeu consultar les presentacions de la jornada, molt recomanables la majoria d'elles.

El seminari formava part d'un cicle organitzat per WWF a diferents estats de la Unió Europea, dins el projecte Financing Natura 2000. Fruit d'aquest projecte a la jornada també es va presentar la Guia per al finançament de la Xarxa Natura 2000 i l'Eina d'avaluació per la biodiversitat dels programes europeus, una metodologia per avaluar si els diferents programes operatius de Fons Europeus incorporen adequadament a la biodiversitat. 

A la jornada també es va presentar per primera vegada l'esborrany del Marc d'Acció Prioritària (MAP) de la Xarxa Natura 2000 a Espanya; d'acord amb l'article 8 de la Directiva Hàbitats, el  MAP fixa les prioritats del finançament de les mesures de gestió de la xarxa Natura 2000. L'esborrany es pot consultar aquí, i inclou també elements relacionats amb la custòdia del territori.

Podeu consultar més detalls de la jornada al recull de twitter que en vam fer des d' @xctcat amb l'etiqueta #finN2k

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies