Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Diàleg obert amb el Ministerio per possibilitar l'accés d'entitats ambientals catalanes als fons del 0,7% ambiental de l'IRPF

Dijous 9 Gener 2014 - 17:00

El representant del Ministerio es compromet a resoldre els greuges a la convocatòria del 2014.
El passat 12 de desembre l'Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (o3sac) es va reunir amb el Sr. Jaime Haddad, subsecretari del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), per tractar sobre l'accés de les entitats d'àmbit no estatal als fons del 0'7% ambiental de l'IRPF. A la reunió hi va assistir com a interlocutora amb les entitats ambientals catalanes i facilitadora d'aquesta reunió la diputada del Congrés pel PP de Catalunya, Sra. Dolors Montserrat. L'o3sac va estar representada pel Sr. Jordi Pietx, vocal a l'Obrador en representació de la Xarxa de Custòdia del Territori.

A la reunió, la representació de l'o3sac va lliurar al subsecretari i als seus assessors un llistat dels arguments que fan palesa la necessitat de corregir la convocatòria d'ajuts d'aquest 2013 per facilitar la participació de les entitats catalanes. A més, es repassà la situació des que el 2008 el Ministerio inicià convocatòries públiques per assignar part dels fons provinents de la recaptació d'IRPF destinats a finalitats socials. Malgrat els contactes realitzats des d'aleshores a Catalunya amb totes les formacions polítiques amb representació al Congreso i el consens en la necessitat de reconduir les restriccions d'accés i distribució territorial, fins a la convocatòria del 2013 les entitats ambientals catalanes encara no hi tenen accés, com recentment l'o3sac en va informar en el comunicat de premsa del passat 22 de novembre. L'o3sac posà èmfasi en la sentència del Tribunal Constitucional del passat 9 de maig de 2013 (7605/2009), favorable al conflicte de competències presentat per la Generalitat de Catalunya, i a la distribució i gestió territorialitzada d'aquest fons. L'o3sac també destacà aspectes derivats del Reial Decret-Llei 7/2013 de juny de 2013, que defineix la condició d'entitats del tercer sector col·laboradores amb les administracions, les diferències amb la convocatòria per projectes socials (contràriament en aquest àmbit sí es que contempla l'accés obert a entitats de qualsevol àmbit territorial), i el requeriment previ (pas anterior a la interposició d'un contenciós administratiu) presentat per la Generalitat a la convocatòria de 2013 (no s'adapta al contingut de la sentència del Tribunal Constitucional).

El subsecretari va manifestar la negativa del MAGRAMA a modificar la convocatòria de 2013, i va plantejar abordar la solució al greuge actual en la convocatòria del 2014. La reunió va concloure  amb el compromís del MAGRAMA per mantenir el diàleg amb l'o3sac fins a trobar una solució adequada. La diputada Sra. Montserrat s'oferí com a interlocutora per a la resolució de la qüestió.

Fotografia adjunta. D'esquerra a dreta: Sr. Jordi Pietx, vocal de l'Obrador del Tercer Sector Ambiental; Sr. Jaime Hadad, Subsecretari del MAGRAMA; Sra. Dolors Montserrat, diputada al Congreso del PP de Catalunya; i Sr. Jaime Sáez, responsable del MAGRAMA de la convocatòria d'ajuts del 0'7% ambiental de l'IRPF.

Text i imatges > O3SAC
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies