Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'IES Rubió Tudurí apadrina un tram de la riera de Vallvidrera

Dijous 3 Abril 2014 - 16:10

L'Institut promou la metodologia d'inspecció de rius de Projecte Rius entre els seus alumnes de 2on curs d'un cicle formatiu de grau superior.

El passat dimarts 18 de març, el grup de 2on curs del Cicle formatiu de Grau Superior en Gestió Forestal i del Medi Natural, constituïts com a grup de voluntaris del Projecte Rius de l’Associació Habitats han realitzat la primera inspecció ambiental d’un tram de la Riera de Vallvidrera, prop de l’estació de FGC de Les Planes.

Una tècnica d'Associació Hàbitat, i dos educadors, han realitzat una sessió inicial de formació del grup d’alumnes i professora, per tal de donar els coneixements i les habilitats mínimes necessàries per a que desprès puguin seguir participant en el projecte. El compromís és de fer dues inspeccions l’any. A canvi l’Associació Hàbitats cedeix part important dels materials necessaris per a la inspecció, així com el suport formatiu i social inicial.

La inspecció ha consistit en tres fases: primer una inspecció visual de La Riera per detectar la situació i elements presents que puguin afectar. Després s'ha realitzat l’acció principal de la inspecció ambiental (anàlisi hidromorfològic, anàlisi de la qualitat físico química i anàlisi de la qualitat biològica). Finalment han fet neteja de deixalles i runes, participant així en el projecte “Fem dissabte” que tindrà el dia 9 de maig l’acte principal a tota Europa (http://www.letscleanupeurope.eu/).

La gran troballa del matí, mentre fèien la detecció dels macroinvertebrats, per tal d’esbrinar la qualitat biològica, ha sigut la descoberta del que sembla un tritó. Els ha alegrat molt a tots saber que un individu tant sensible als canvis ambientals és capaç de viure a la capçalera de La Riera de Vallvidrera. Els tècnic del Parc Natural de la Serra de Collserola també en saber la notícia han estat molt satisfets de la troballa. Tot i que per l'avaluació de les fotografies que s'han enviat es declinen cap a una larva de salamandra.


Text i imatges > IES Rubió i Tudurí

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies