Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Es busquen experiències de custòdia en terres comunals

Dimecres 4 Juny 2014 - 13:00

La informació servirà per una tesi doctoral sobre "La Custòdia dels comuns: Anàlisi de la custòdia del territori com a estratègia de construcció del procomú".


Us informem d'una projecte de recerca a la Universitat Autònoma de Barcelona sobre custòdia del territori que està portant a terme en Jofre Rodrigo, ex-tècnic de la xct, i pel qual sol·licita informació a les entitats de custodia membres de la xct i a d'altres persones que tinguin interès i/o coneixement del tema.

El títol de la seva tesi doctoral és "La Custòdia dels comuns: Anàlisi de la custòdia del territori com a estratègia de construcció del procomú" i està dirigida pels doctors Joan Subirats, Mayo Fuster (http://igop.uab.cat) i Ignasi Puig (www.ent.cat).

Una primera part de la investigació està centrada en analitzar la custodia en terres de propietat comunal (béns comunals, monts veïnals en mà comuna, monts de socis, etc.) i la creació de resiliència en aquestes comunitats, i una segona sobre la custodia en finques privades i l'accés a la terra i als béns comuns associats a aquesta.

En aquest sentit, us demanem la vostra col·laboració en identificar acords de custòdia i experiències socials en conservació en terres de propietat comunal a Catalunya. Us agrairíem que comuniquéssiu a jofre.rodri@gmail.com qualsevol informació d'interès sobre entitats o d'acords concrets en aquest tipus de terres.


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies