Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Es consolida la Setmana Europea de la Custòdia del Territori amb més de 430 activitats organitzades arreu d’Europa

Dimecres 8 Octubre 2014 - 11:20

- La Segona Setmana Europea de la Custòdia del Territori, que ha tingut lloc entre el 26 de Setembre i el 5 d’Octubre, ha aplegat més de 430 activitats de la mà de 240 entitats per animar els ciutadans a tenir cura de la terra arreu d’Europa. A Catalunya també ha estat un èxit amb més de 140 activitats! 

- La campanya fotogràfica 2.0 “Connecta amb la Natura” ha recopilat més de 210 fotografies a través de Twitter i Instagram de persones d’arreu d’Europa experimentant, gaudint i connectant amb la natura.
 

La 2ª Setmana Europea de la Custòdia del Territori va finalitzar el darrer 5 d’octubre on, durant 10 dies, van tenir lloc més de 430 activitats organitzades per 240 entitats en 19 països d’arreu d’Europa per conscienciar la societat de la necessitat de conservar la natura i el territori.
 

L’èxit de la Setmana ha estat rotund a Catalunya, essent el territori amb més concentració d’activitats: 145 activitats organitzades per 80 entitats, organitzacions i institucions catalanes. En aquesta segona edició de la campanya, en relació a la primera el 2012, s’ha pogut apreciar un augment d’activitats relacionades directament amb espais de custòdia que ha permès als ciutadans conèixer la custòdia amb més profunditat.
 
Sortides d'observació d'ocells, jornades de voluntariat, mostra de productes ecològics i de custòdia o la descoberta d’alguns boscos mil·lenaris són només petits exemples de les múltiples propostes que ha ofert la Setmana Europea de la Custòdia a la ciutadania durant els darrers 10 dies. Algunes d’elles es poden consultar al blog de la Setmana.
 
En paral·lel a la Setmana s’ha mantingut viva la campanya fotogràfica 2.0 Connecta’t amb la Natura, una forma diferent i divertida de donar a conèixer la Setmana. La campanya animava tothom a compartir les seves fotografies gaudint, experimentant i mostrant com es connecten amb la natura durant l’estiu i durant el transcurs de la Setmana a través de Twitter o Instagram amb el hashtag #connectnature, o través del formulari web. Se n’han reunit més de 210!
 
La Setmana Europea de Custòdia del Territori és una iniciativa del projecte LANDLIFE (LIFE10 INF/ES/000540), promogut per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i recolzat per quatre organitzacions europees: CEN-LR (Conservatoire d'Espaces naturels du Llenguadoc-Rosselló), Legambiente, Eurosite i Prysma. Està cofinançat per la Comissió Europea amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat - Generalitat de Catalunya.
 
A més, a Catalunya, la Setmana ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Fundació Catalunya La Pedrera i la Universitat de Vic.
 
Per a més informació sobre la Setmana Europea de Custòdia del Territori, visiteu: www.landlifeweek.eu o envieu un correu electrònic a: info@landlifeweek.eu
 
 
El projecte europeu LANDLIFE
La Setmana Europea de la Custòdia del Territori forma part del projecte LANDLIFE (LIFE 10/INF/ES/540) un projecte LIFE+ 2011-2014 d'Informació i Comunicació, liderat per la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) i cofinançat per la Comissió Europea i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Els altres socis al projecte són: CEN L-R – Conservatori d’Espais Naturals del Llenguadoc – Rosselló, Legambiente, Eurosite i Prysma.
 
El projecte LANDLIFE té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, entitats de conservació, persones propietàries i altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat.
 
La custòdia del territori i la xct
La custòdia del territori s’està consolidant a Catalunya com a estratègia innovadora per a la conservació del territori i la biodiversitat en espais públics i privats. Mitjançant acords voluntaris, les entitats de custòdia assessoren els propietaris o gestors perquè contribueixin a la conservació dels valors i els recursos de les finques en custòdia.
 
La Xarxa de Custòdia del Territori (xct) és una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies