Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Èxit del I Congrés europeu de custòdia del territori. Land: Quality of Life

Divendres 14 Novembre 2014 - 15:11

Més de 250 persones provinents d’arreu del món han participat al I Congrés Europeu de Custòdia del Territori. 
- El Congrés va oferir un ampli ventall d’activitats, des de tallers tècnics a activitats socials.
- La Declaració de Barcelona sobre custòdia del Territori es va presentar i signar oficialment.
- El congrés es va clausurar de la mà d’Angelo Salsi, cap de la Unitat Life de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea i de Marta Subirà, Directora General de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya.

Tallers i taules rodones
A partir de les temàtiques del Congrés es van organitzar 13 tallers i taules rodones per par d’un ampli ventall d’organitzacions europees: ECNC; Eurosite, Europarc España, Fundació Biodiversitat, Paisatges Vius, Submon, CERM, CEN-LR, Legambiente Lombardia i xct.

Els ponents provinents d’arreu del món van presentar les seves experiències i van explicar com la custòdia pot ser útil per a la conservació de la natura i la biodiversitat i la seva contribució per implementar les polítiques regional i europees.  

Comunicacions tècniques (comunicacions curtes)
Un total de 26 comunicacions curtes es van presentar a diferents sessions. Les comunicacions es van agrupar en diferents temes per tal de facilitar l’intercanvi d’experiències, el coneixement i fomentar el debat.

Exposició de pòsters i activitats socials
Un total de 23 pòsters sobre iniciatives i projectes de custòdia del territori es van mostrar a l’exposició permanent de pòsters.

Diferent sessions de networking es van planificar a l’espai de l’Stoa on els participants van tenir l’oportunitat d’intercanviar experiències i fer nous contactes.  

Al congrés també es van organitzar activitats socials som la visita guiada al CosmoCaixa i al Planetari, el joc de rol “la custòdia entra en joc!” i la presentació del documental “Entre el Cel i la Terra. 30 anys d’Aiguamolls de l’Empordà”.

Visites de camp
El 8 de novembre els participants al Congrés van visites dues experiències de custòdia a Catalunya.  
- Cap a una gestió sostenible per a la conservació de la biodiversitat des d’una aproximació de la custòdia del territori, organitzada per la Fundació Emys.
- Custòdia agrària per a promoure la conservació del paisatge a través de la producció sostenible, organitzada per IAEDEN-Gob Menorca.

Declaració de Barcelona sobre custòdia del territori  
La Declaració de Barcelona sobre custòdia del territori té com a objectiu establir les bases necessàries per a contribuir al desenvolupament de la custòdia a nivell regional i europeu una vegada finalitzi el projecte LandLife a final de desembre del 2014  
La Declaració es va presentar oficialment a la sessió de clausura del Congrés i fou signada per les primeres organitzacions, entre d’altres: Fundació Catalunya la Pedrera, Deutschen Bundesstiftung Umwelt (DBU), Fundación Biodiversidad, Foro de Redes y Entidades de Custodia del Territorio i els socis del projecte LandLife xct, Eurosite, Legambiente, CEN-LR i Prysma .
La Declaració estarà aviat disponible en diferents idiomes al web del LandLife i s’obrirà oficialment a noves signatures.
 
Projecte LandLife
LandLife és un projecte  LIFE+ de comunicació i informació  (LIFE10 INF/ES/540) liderat per la Xarxa de custòdia del Territori, xct. La resta de socis són:  CEN-LR (Conservatoire d'espaces naturels du Languedoc -Roussillon), Legambiente Lombardia, Eurosite i  Prysma.

El projecte LandLife té com a objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori a la ciutadania, a les organitzacions de conservació, i altres agents del territori com a una eina útil per a la conservació de la natura i la biodiversitat.  
Per a més informació sobre el projecte LandLife visita: www.landstewardship.eu 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies