Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Coneix els guanyadors del concurs de fotografia d'espais naturals Wiki Loves Earth 2015

Dijous 10 Setembre 2015 - 12:13

Una imatge del Collsacabra ha estat la guanyadora del premi absolut del concurs de fotografia del patrimoni natural 'Wiki Loves Earth' a Catalunya.
 
Text > Nota de premsa del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

- En aquesta segona edició s’han rebut 1.344 instantànies, de 228 espais protegits i elements del patrimoni natural català
- El Departament de Territori i Sostenibilitat inclourà part de les imatges a la web del Sistema d’Espais Protegits de Catalunya
- A nivell internacional, els Països Catalans queden en la desena posició mundial de 23 països participants
- Aquest any els premis han prioritzat les imatges dels elements naturals de tot l’àmbit català que encara no tenen fotografia en aquesta enciclopèdia de contingut lliure


El fotògraf de Cerdanyola Miquel Pons, àlies Mikipons, ha guanyat el premi absolut a la millor foto de Catalunya en la segona edició del concurs Wiki Loves Earth, amb una imatge del Collsacabra. Aquesta instantània és també la guanyadora del primer premi en la categoria de Comarques Centrals. De fet aquest concursant, guanyador també de la primera edició del concurs, ha presentat enguany una trentena de fotografies i s’ha endut un total de tres guardons en diferents categories.En aquesta segona edició, s’han rebut 1.344 instantànies de 228 espais protegits i elements del patrimoni natural català enviades per 40 fotògrafs. El concursant que ha enviat imatges d’una varietat més gran de llocs ha estat Isidro Jabato amb 166 fotografies de 58 espais diferents. A més, aquest 2015 s’han aconseguit fotografies d’elements del patrimoni natural que no en tenien, fet que completa i amplia el catàleg d’imatges per la Viquipèdia i la seva reutilització oberta a tothom a través de Wikimedia Commons. Cal destacar les noves aportacions a 155 espais i elements naturals dels Països Catalans que no tenien cap fotografia. Enguany, l’espai natural dels Cingles de Bertí és l’indret del qual s’han rebut més imatges.

El concurs, ideat per millorar continguts sobre el patrimoni natural de la Viquipèdia, és fruit d’un projecte d’Amical Wikimedia amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, i ha comptat amb el suport de la Xarxa de Custòdia del Territori per a la organització dels premis (on es proposen sortides per descobrir espais en custòdia de la mà de les entitats que ho gestionen).

Les fotografies premiades, per àmbit territorial, són:

Alt Pirineu i Aran
1er: “Cadí Moixeró 5”, d’Aleixcarapeix

2on: “Costa Cabirolera”, de Pasdeguia
3er: “Aigüestortes2012”, de MiraAlCel

Àmbit Metropolità de Barcelona
1er premi: “Salt d’aigua del Tenes, Sant Miquel del Fai”, d’Enfo

2on: “Gallecs2”, de Mikipons
3er: “Montserrat atardecer”, d’MCantarero

Comarques centrals
1er premi: “Collsacabra”, de Mikipons (és la fotografia del premi absolut)
2on premi: “Foradada-Rupit”, d’Aleixcarapeix.
3er premi: “Mina petroli”, de Gmorenocollado.

Comarques gironines
1er: “Els Roures del Rei 01”, d’Isidro Jabato

2on: “Cala Roca del Paller”, de Mikipons
3er: “La Platja de la Mar Menuda”, de Merdaseca

Comarques lleidatanes
1er: “Congost de Monrebei”, de Jordi Montilla

2on: “Granyena - 70”, d’Angela Llop
3er: “Corb maria al sol d’Ivars”, d’Ardet~commonswiki

Comarques de Tarragona
1er: “Siurana posta de sol”, d’Aleixcarapeix

2on: “Platja de Tamarit”, d’Àngela Llop
3er: “Pic de la Roca Corbatera”, d’Rbtom

Terres de l’Ebre
1er: “Arnes”, de Pasdeguia

2on: “Platja del Trabucador”, d’Ardet~commonswiki
3er: “Platja de Ribes Altes”, d’Àngela Llop

El premi d’Amical se l’ha endut Isidro Jabato per la fotografia “Camí de pujada al Comapedrosa”.


El lliurament de premis, que s’ha fet al Museu Blau de Barcelona, ha estat a càrrec del secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot.

El concurs Wiki Loves Earth
La primera edició a Catalunya es va celebrar la primavera del 2014 i va ser tot un èxit. La foto guanyadora del WLE català va resultar també premiada en el concurs a nivell internacional, es tractava d’una imatge dels Aiguamolls de l’Empordà, de Miquel Pons.

El concurs fotogràfic WLE es va iniciar l’any 2013 com una prova pilot a Ucraïna i l’any passat es va exportar a nivell mundial. Està organitzat de forma federativa amb un nivell local i un d’internacional. Hi ha diferents categories de participació i premis, i un jurat escull els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional. El jurat català està format per fotògrafs, professionals de medi ambient i usuaris experimentats de Wikimedia.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies