Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El programa Everama de compensacions solidàries de CO2: un projecte únic al Camp de Tarragona d'innovació en la responsabilitat social i ambiental de l'empresa

Dijous 10 Setembre 2015 - 12:29

EVERAMA i Associació Aurora presenten un nou projecte que uneix els actes comercials i d’empresa amb la reducció de les emissions de CO2, restaurar espais naturals locals, i contribuir a la integració social. Un exemple de cadena híbrida de valor entre empresa i entitat social.
Text > Nota de premsa enviada per l'Associació Aurora i Everama.

L’empresa tarragonina EVERAMA inicia el seu Programa de Compensacions Solidàries de CO2 per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i sensibilitzar els seus clients i participants en esdeveniments de la necessitat de fer un món més sostenible. El programa es basa en els principis de la Responsabilitat Social de l’Empresa (RSC) i en una voluntat explícita de generar una cadena de valor econòmico-social (CVES) que aporta benefici social i mediambiental al Camp de Tarragona, alhora que fa augmentar el valor de negoci de les activitats d’EVERAMA: esdeveniments, accions de màrqueting, publicitat d’impacte... Això es possible gràcies a l’aliança d’EVERAMA amb l’Associació Aurora-Salut Mental, Territori i Paisatge, dedicada a la gestió d’espais naturals i del verd urbà al Camp de Tarragona, responsable d’implementar el Programa de Compensacions Solidàries de CO2. L’Associació Aurora gestiona un Centre Especial de Treball que dóna feina a 20 persones afectades de malaltia mental, incidint en la integració laboral i aportant així el component de solidaritat social del Programa.

Com funciona el programa?
EVERAMA registra les emissions de CO2 associades als desplaçaments dels participants als seus esdeveniments, així com d’altres emissions significatives vinculades als actes i activitats que organitza. Per fer-ho utilitza una fitxa informativa i de dades que es lliura a tots els participants de l’activitat, implicant-los i fent-los coneixedors de les seves emissions de CO2 i dels efectes que tenen sobre el canvi climàtic.

Amb una calculadora basada en el protocol de càlcul d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (www.ghgprotocol.org) del World Resources Institute (WRI) i el Consell Mundial d’Empreses per al Desenvolupament Sostenible (WBCSD) s’obté el total d’emissions en Tones (Tn) de CO2 pels desplaçaments dels participants als actes i activitats. A partir d’aquestes dades, EVERAMA fa un donatiu a AURORA, acordat per Tona de CO2, que es destina a projectes de reforestació i de gestió d’espais naturals que contribueixen a compensar els efectes del canvi climàtic. El Programa no té per objectiu compensar exactament la quantitat d’emissions de CO2 si no restaurar i conservar hàbitats als espais naturals del Camp de Tarragona, àmbit principal de l’activitat d’EVERAMA, es reforcin amb noves plantacions i amb la gestió de la vegetació existent, i que s’adaptin millor i redueixin els efectes del canvi climàtic.

Els dos primers projectes de compensació es posaran en marxa al tram baix del Riu Francolí i als Morrots de la Savinosa, a Tarragona. En aquests espais naturals l’Associació Aurora ja manté acords de custòdia del territori i amb aquest programa podrà augmentar les actuacions de millora i manteniment dels hàbitats.
Tota la informació sobre el Programa de Compensacions Solidàries de CO2 amb informació dels indrets on es porta a terme serà disponible properament als webs d’EVERAMA i d’AURORA.

Qui som?
EVERAMA es una agència de comunicació i gestió d’esdeveniments comercials ubicada a Tarragona i establerta el 2013 que treballa amb importants empreses i comerços del territori. http://everama.com/

Associació AURORA – Salut mental, Territori i Paisatge ofereix serveis d’intervenció en l’entorn natural i el verd urbà i periurbà, en espais públics i propietats privades, complementats amb producció de manipulats i organització d’activitats d’educació i voluntariat ambientals. Com a Centre Especial de Treball (CET) el personal de treball forestal i de jardineria està format per persones amb discapacitat mental per a les quals l’activitat laboral és fonamental per a la seva salut, i els converteix en professionals qualificats. www.associacioaurora.org/
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies