Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Visita de custòdia del territori a Colera amb representants de l'INCASÒL

Dimecres 13 Gener 2016 - 16:08

La visita és fruit de la voluntat d'identificar finques de la Generalitat de Catalunya susceptibles de signar-hi acords amb entitats de custòdia.
El passat 17 de desembre es va realitzar una visita a la platja del Garbet de Colera amb representants de l'INCASÒL, el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'ajuntament de Colera, l'Agencia Catalana de l'Aigua, el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter i la XCT. 


El Pla de Treball DGPA-XCT 2015-2020 per a la Custòdia del Territori inclou entre els seus objectius el “desenvolupament de la figura d’entitat de custòdia com a gestora de finques de titularitat pública i col·laboració en la identificació de possibles acords de custòdia en finques propietat de la Generalitat de Catalunya”. I amb aquest objectiu durant la primavera de 2015 l'INCASÒL i la XCT es van reunir per identificar finques susceptibles de signar un acord amb alguna de les entitats de custòdia de Catalunya que hi estiguin interessades. Durant la reunió es va acordar iniciar la col·laboració a partir d’una finca pilot, la platja del Garbet a Colera, per fer-hi un acord de custòdia amb el CERM-Museu del Ter, en el marc del projecte Riberes de la Costa Brava Nord, en col·laboració amb l’ajuntament de Colera.


Fruit d'aquesta reunió el 17 de desembre la XCT, en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, va organitzar una visita a la Platja del Garbet per conèixer les oportunitats que la custòdia del territori pot oferir a l'INCASÒL en favor de la conservació d'aquest espai i la seva biodiversitat. 

La trobada es va complementar amb una visita al projecte de restauració de vegetació de ribera a la riera de Molinàs de Colera, a on actualment el CERM-Museu del Ter hi té un acord de custòdia amb l'ajuntament de Colera, i que va servir per mostrar a l'INCASÒL la tasca de les entitats de custòdia i com els acords de custòdia esdevenen una eina útil per a la restauració i millora de finques, a partir del treball en xarxa dels diferents agents implicats en el territori. 

 
Més, sobre...: incasol , colera , custòdia fluvial , cerm
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies