Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Iniciem el projecte "Compromiso de la custodia del territorio" gràcies al suport de la Fundación Biodiversidad

Dimecres 10 Febrer 2016 - 15:39

El projecte té per objectiu desenvolupar nous recursos i eines per garantir el cumpliment dels acords de custòdia a llarg termini
La XCT desenvoluparà al llarg del 2016 el projecte "Compromiso de la custodia del territorio: cómo garantizar el cumplimiento de los acuerdos a largo plazo", que ha estat un dels projectes seleccionats en la convocatòria d'ajuts 2015 de la Fundación Biodiversidad

El projecte preveu quatre accions principals:

A1 – Elaboració d'un estudi sobre els elements clau que han de contenir els estatuts d'una entitat per a incorporar la custòdia del territori.
A2 – Anàlisi i elaboració d'un manual sobre política d'interessos en els acords de custòdia. Anàlisi del paper de les entitats garants.
A3 – Elaboració d'un informe sobre les bases d'un sistema de registre d'acords i entitats de custòdia del territori.
A4 – Organització d'una jornada presencial a Madrid per donar a conèixer els resultats del projecte.

Per aconseguir els objectius de conservació inherents a la custòdia del territori hem de ser capaços de desenvolupar projectes ambiciosos i mantenir-los al llarg del temps. Tot i que s'estan provant ja fórmules d'elevada qualitat i seguretat jurídica, no és suficient per garantir la conservació efectiva i a llarg termini en espais en custòdia.

És necessari que les entitats puguin desenvolupar bons projectes, garantint uns acords de custòdia de qualitat en la seva forma i contingut, que puguin fer un seguiment i una avaluació real de l'impacte i l'efectivitat dels seus projectes, mantenint un contacte regular amb la propietat, i invertint els recursos necessaris per l'èxit dels projectes. 

Aquest projecte dóna continuïtat al projecte "Mejorando la custodia. Desarrollo de compromisos hacia estándares de calidad”, finançat també per la Fundación Biodiversidad i desenvolupat durant el 2015. Vegeu-ne aquí els principals resultats: http://www.xct.cat/news/ca/2016/01/13/0003/el-projecte-quotmejorando-la-custodiaquot-arriba-al-seu-final
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies