Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

LLIBRE del mes: Manual de custòdia del territori dirigit a administracions públiques

Dijous 3 Març 2016 - 12:02

El manual té per títol “Integración de la custodia del territorio en la planificación y gestión de las políticas de conservación de la naturaleza”.
 
Text i imatges > web de la Plataforma de Custodia del Territorio

La Fundación Biodiversidad del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente ha publicat el manual “Integración de la custodia del territorio en la planificación y gestión de las políticas de conservación de la naturaleza” amb l'objectiu de facilitar la comunicació i la col·laboració entre les administracions i les entitats de custodia.

El text està plantejat com una eina pràctica de doble utilitat. D'una banda, el seu objectiu és facilitar l'apropament de les entitats de custòdia a les administracions amb competències en la conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic. Els tècnics i responsables de les entitats trobaran en les seves pàgines consells pràctics per aproximar-se a les institucions. El manual presenta casos d'èxit i mostra idees i iniciatives per millorar les seves propostes.

De l'altra, des de la perspectiva de les administracions el manual ofereix un seguit de recursos que posen en relleu l'essència de la custòdia del territori i faciliten la seva incorporació en les polítiques de conservació, planificació i gestió del medi natural i el paisatge. El manual mostra una visió integradora dels avenços legals i operatius que diferents administracions estan aplicant i les diferents vies per mantenir una cooperació fluïda amb les xarxes i entitats de custòdia.

A més de la introducció inicial, la publicació compta amb capítols dedicats al marc legal i els processos administratius, la governança en la conservació de la biodiversitat i la comunicació, formació i consolidació de vincles, així com enllaços directes a referències bibliogràfiques. En tots els capítols es recullen propostes concretes, exemples destacats, aspectes de discussió i consells pràctics. A més, s'incorporen nombrosos enllaços per ampliar la informació. El text suposa un punt de partida per als tècnics de les administracions i les entitats que vulguin abordar la implantació de la custòdia del territori com un actiu més en la conservació del nostre patrimoni natural, cultural i paisatgístic.

Podeu descarregar-vos el manual a través del següent link:
http://custodia-territorio.es/sites/default/files/recursos/manual_custodia_y_aapp.pdf
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies