Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la jornada sobre pastura a bosc per minimitzar incendis

Dimecres 4 Maig 2016 - 16:55

La jornada, organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Agrària, va comptar amb uns 60 participants.
El passat dimarts 26 d’abril es va celebrar a Castelltalalt (Sant Mateu de Bages) una jornada centrada en la temàtica de la pastura a bosc com a opció a la minimització del risc d’incendis.

 En primer lloc el Sr. Marc Taüll va fer una breu però extensa aplicació sobre els fonaments de la silvopastura. Després de la presentació es van resoldre diversos dubtes i aclariments efectuats per part del públic. La segona presentació va anar a càrrec de la Sra. Leire Miñambres explicant el projecte engegat en el projecte LIFE Montserrat del qual duen un any en funcionament d’un projecte de 5 anys. Posteriorment es va presentar el projecte de Boscos de Pastura, del Lluçanès a càrrec del Sr. Joan Carles Àngel i per acabar les sessions més teòriques la Sra. Aurélie Casadella va exposar en cas del CERPAM, una associació que treballa en temes de pastoralisme a la regió PACA (Provence-Alpes-Cote d’Azur).
 

Després es va fer el desplaçament en cotxes particulars a la zona on es faria l’exposició de camp de la tarda i després d’un petit descans i refrigeri es van presentar les dues darreres xerrades: en el primer cas, l’experiència a Castellatallat en matèria de silvopastura i posteriorment la presentació i sessió pràctica del protocol de seguiment de la gestió de l’estat ecològic de la pastura en medis forestals.

Ben aviat es podran trobar les presentacions de les ponències a la web Ruralcat.net

La jornada és organitzada pel Consorci del Lluçanès, membre del Grup de Treball de Custòdia Agrària de la XCT, i forma part del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2016 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

 
Més, sobre...: gtca , jornada tècnica , bosc , incendis , pastures
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies