Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Es constitueix la Fundació Andrena per la conservació de la biodiversitat i el medi natural de Catalunya

Divendres 8 Juliol 2016 - 13:10

La Fundació dóna continuitat a la tasca realitzada per el Fons Andrena
La Fundació Andrena neix de la voluntat dels membres de la família Gallés de constituir una entitat social implicada en la conservació del medi ambient, i dóna continuïtat al fons Andrena, una dotació econòmica sense personalitat jurídica gràcies a la qual s'han recolzat projectes de restauració de sistemes aquàtics el 2014, 2015 i 2016, amb un pressupost total de 85.000€.

Durant els propers anys, la Fundació preveu realitzar les següents activitats:

·         Continuar recolzant el projecte de restauració de llacunes litorals a L’Ametlla de Mar iniciat i executat per l’entitat Paisatges Vius amb col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre. L’esmentat projecte té com a objectiu la conservació del samaruc (Valencia hispanica) i va resultar guanyador de la convocatòria d’ajuts Pondscapes 2014.
·         Donar suport econòmic al seguiment del sistema de basses temporals de la Gutina, a L’Albera (Alt Empordà) i a accions de restauració vinculades a la conservació d’aquest sistema.
·         Impuls de nous projectes conjunts amb entitats.

La Fundació Andrena preveu consolidar el rigor científic de les activitats efectuades, la bona credibilitat i prestigi social, per, posteriorment, anar incrementant el volum d’activitats, en funció dels recursos disponibles.

La XCT, administradora del Fons Andrena, continuirà la seva col·laboració formant part del Patronat de la Fundació, juntament amb membres de la família Gallés i el biòleg Joan Maluquer Margalef.

A més, la Fundació establirà la seva seu als espais de la XCT, ubicats a la Universitat de Vic.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies